El cas de Vianca, morta per no voler avortar

Gairebé fa un any que Vianca va desaparèixer, i el seu marit ha estat detingut com a presumpte assassí

imatge arxiu vianca
La jove va voler quedar-se embarassada, però Joel la va voler obligar a avortar | Youtube

Vianca, de 25 anys i veïna de Granollers, va desaparèixer el 16 de juliol de l'any passat, i van trobar el seu cos en molt mal estat el mes de setembre. Arrel de les investigacions per part dels cossos policials, van detenir el dia 1 de juliol al seu marit Joel, com a presumpte autor de l'homicidi.

Vianca s'havia dedicat a Joel durant molts anys en la relació amorosa que mantenien. Ella, originària de Bolívia però resident a Espanya des de ben petita, va acceptar contraure matrimoni amb Joel, de la República Dominicana, per a poder obtenir els papers de la nacionalitat. Vianca, se l'estimava.

La jove, mare d'un fill de sis anys d'una relació anterior, va voler quedar-se embarassada per a tenir un fill en comú amb ell. Va ser el detonant de tots els problemes: Vianca va confessar estar embarassada, la parella va discutir i, finalment, ella va desaparèixer.

Desaparició després d'una baralla per l'embaràs

Durant la nit del 16 de juliol del 2018, Vianca i Joel van estar a casa dels pares de la jove, abans d'anar a sopar en parella. Segons la mare, durant la visita ja la van notar un punt estranya, però no hi van donar importància. L'última notícia que van tenir d'ella va ser, hores després, a través d'un missatge de veu de WhatsApp: «Estic cansada de tota aquesta merda, de tenir problemes aquí amb Joel i amb vosaltres... Me n'aniré lluny».

En aquell moment, els familiars van interpretar que Vianca hauria marxat a algun lloc per a poder prendre's un temps de descans i reflexió. Però l'alarma va saltar quan l'empresa d'estètica on treballava Vianca va avisar que no havia acudit a la feina, i que tampoc la podien localitzar.

Joel es va casar amb ella per a poder obtenir els papers de nacionalitat i, així, portar a la seva família des de la República Dominicana | cedida

 

Joel, amb dona i fills a República Dominicana

Tant la mare com la germana de Vianca, Jean Carla, asseguren que sabien des del principi que el culpable havia estat Joel. Segons la mare, Joel tenia fills i dona al seu país d'origen, i es va casar amb Vianca per a poder aconseguir els papers i portar a la seva família original cap a Espanya. Va ser per aquest motiu el que va fer que, quan Vianca va anunciar al seu marit que estava embarassada, ell la va voler obligar a avortar. Vianca es va negar.

El dia 17 de juliol, quan van denunciar la desaparició de Vianca, la família va cridar a Joel per a que els expliqués què havia passat. La versió del detingut des d'un principi va ser que, després de discutir, els dos van prendre camins separats, i quan Joel va arribar a casa, Vianca no hi era, ni tampoc la seva maletaVa assegurar que havia marxar per avortar.

A més, Joel va estar col·laborant en les labors de cerca, però alhora donava pistes falses i intentava enganyar als cossos policials per a que no busquessin per la zona on ell l'havia enterrat, posant l'excusa que en aquell lloc hi havia vespes i senglars.

Dos mesos més tard, amb l'aparició del cos de Vianca i diverses proves van permetre detenir a Joel com a sospitós per l'assassinat de la jove. Els Mossos van mantenir totes les hipòtesis obertes fins al passat dilluns 1 de juliol, quan la policia va detenir a la parella sentimental de la dona morta. En els últims mesos, els investigadors han pogut reunir proves contra ell. La fiscalia va demanar la seva presó provisional i el jutjat que se n'encarrega del cas així ho va decretar. 

 També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari