El marit de Vianca va mentir perquè no trobessin el cadàver

Joel Pérez ha estat detingut aquest dilluns com a presumpte assassí de Vianca, desapareguda i trobada morta l'any passat

Vianca Alejandra Roca Ardaya va desaparèixer el 16 de juliol del 2018| cedida

Vianca va desaparèixer el 16 de juliol del 2018, i va ser trobada morta l'11 de setembre amb signes de violència. Un any després, la policia ha detingut aquest dilluns a la seva parella, Joel Pérez, com a principal sospitós del seu assassinat. Després de tants mesos, els Mossos d'Esquadra han reunit proves suficients per detenir l'acusat com a presumpte assassí de Vianca i per considerar el crim un cas de violència masclista. La dona apareguda estava embarassada de dos mesos segons concreta la interlocutòria del jutjat de violència contra la dona número 1 de Granollers.

Després de la seva detenció, s'han descobert totes les mentides que Pérez porta dient a familiars, amics i agents tot aquest temps, des del moment de la desaparició de la jove. El presumpte assassí de Vianca mai va confessar ni el crim ni el lloc on havia enterrat la seva dona. «Tots sospitàvem d'ell, però no ho teníem clar. Hem estat molt temps perseguint la veritat. Ara volem que es faci justícia», explica la germana de la víctima a 'El Español'.

El dia que va desaparèixer Vianca, qui va alertar la família va ser l'empresa on treballava, quan van adonar-se que no anava a treballar i que no responia. El mateix dia, Joel es va presentar a casa de la família de la seva dona, plorant i dient que se n'havia anat de casa després d'una forta discussió. A més, Vianca va enviar una nota de veu abans de desaparèixer a la seva família, en què deia «Mare, me'n vaig lluny, cuida del nen, ja trucaré». Un missatge que va despistar la família i que va reforçar la coartada de Joel.

imatge arxiu vianca
Joel es va presentar amb una coartada a casa de la família de Vianca | Youtube

 

Ha amagat la localització del cadàver

Durant tot aquest temps, Joel Pérez ha amagat la localització del cadàver de Vianca, mentre feia veure que participava en les labors de cerca. «Va dir que no busquessin on realment després la van trobar perquè allí hi havia vespes i senglars», explica la germana. Dos mesos després, ja sense la seva participació, la van trobar. «Ell no va voler venir a l'enterrament ni res. En els últims temps no havíem sabut res de Joel», apunta.  

Vianca va ser trobada el passat 11 de setembre, quan unes riades van destapar el seu cos al riu Congost de Granollers. Al principi, a causa de l'estat de descomposició del cos, no es va pensar que fos ella. Després de les proves d'ADN, que van confirmar la seva identitat, les sospites cap a Joel van incrementar. «Sabíem que era ell; estàvem segures», ratifica la seva germana. Finalment, aquest dilluns, la policia va detenir Joel Pérez com a principal sospitós de l'assassinat.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari