ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

El Suprem anuncia la seva previsió de fer lectura pública de la sentència a principis d'octubre

Durant el mes de setembre, el Tribunal haurà de revisar l'esborrany fet pel jutge Marchena

S'espera que la sentència tingui una llargada superior a les mil pàgines | CatalunyaDiari.cat

 

Les especulacions sobre la sentència del judici del procés segueixen, tot i que a mesura que ens apropem a la tardor, són encara més fermes. Ara, s'ha pogut conèixer que el president del tribunal i ponent de la sentència, Manuel Marchena, encara continua redactant el text, el qual marcarà el futur dels polítics independentistes, i el qual s'espera que tingui unes mil pàgines d'extensió, segons informa l''ARA'. A més, s'ha sabut que s'espera llegir la sentència de manera pública i davant dels 12 acusats a principis del mes d'octubre.

Fins al moment, hi ha dos textos que encara s'han de resoldre: la interlocutòria dels articles de pronunciament previ o qüestions prèvies —objeccions plantejades per les defenses al començament de les sessions del judici oral—, la qual superava els 200 folis el passat mes de juliol, i la sentència mateixa, la qual pot arribar a superar les 1.000 pàgines.

La sentència es llegirà públicament i davant dels 12 polítics empresonats | CatalunyaDiari.cat

 

La deliberació de la sentència està deliberada des de juliol

Les sentències del Tribunal Suprem són diferents d'altres que pugui crear el Constitucional: s'elaboren a partir d'una deliberació, un cop s'han exposat totes les opinions dels magistrats, el ponent —Marchena, en aquest cas— redacta l'esborrany. Tot això passa després d'haver assolit un consens entre tots els membres del Tribunal.

Tal com va publicar el mitjà en qüestió en el seu moment, les deliberacions entre els magistrats van avançar molt durant el mes de juliol. De moment, el jutge Marchena segueix centrat en la redacció de la sentència, la qual encara no ha passat per les mans dels altres magistrats, i és per això que s'espera que sigui durant el mes de setembre que els altres membres del Suprem revisin l'esborrany redactat pel ponent. A més, s'intueix que la sentència pugui arribar a tenir una extensió tan gran pel desig de detallar molts dels aspectes que es tractaran al llarg del document. 

Un altre dubte que havia sorgit era sobre la seva lectura. Es preveu que sigui una lectura pública amb els 12 imputats presents. Però el dubte està en si es llegirà la sentència sencera o només la resolució del judici, ja que si la sentència ha de sobrepassar les mil pàgines de llargada, es pot convertir en una lectura molt complicada.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari