YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Suprem, a punt de tancar la sentència de l'1-O

S'espera que la seva publicació es produeixi entre els dies 11 i 14 d'octubre

El Suprem, a punt de tancat la sentència de l'1-O | Cedida

Aquest dijous la Sala Penal del Tribunal Suprem es convertirà en l'escenari on tindrà lloc la reunió definitiva sobre el judici de l'1-O. I és que, tal com recull 'La Vanguardia', està previst que arran d'aquesta trobada surti a la llum la sentència final del litigi del procés, si bé abans s'hauran d'acabar de lligar aquells aspectes que encara quedin pendents de resoldre.

Amb tot, està previst que el fallo definitiu s'emeti o bé el divendres 11, o bé el dilluns 14, i el que marcarà la data definitiva serà el consens sobre quant de temps s'ha d'allargar la condemna. Un cop tots els magistrats hagin arribat a un acord, tan sols serà necessari que anunciïn la seva data de publicació. Segons 'Rac1', però, tot sembla indicar que el dia D serà dilluns vinent, ja que no es preveu que la sentència s'emeti durant la vigília del 12 d'octubre. 

La vista de Junqueras, clau

Cal destacar, però, que hi ha un esdeveniment que determina en gran manera el fet que el Suprem vulgui publicar la condemna com més aviat millor: el pròxim dilluns 14 està previst que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea celebri una vista on es decidirà quelcom sobre la immunitat de Junqueras.

Oriol Junqueras s'ha compromès a no facilitar un govern d'extrema dreta de cap manera
La vista sobre la immunitat de Junqueras tindrà lloc el 14 d'octubre | CatalunyaDiari.cat

 

El desig de l'alt tribunal, doncs, no és altre que el de pronunciar-se definitivament sobre la qüestió de l'1-O abans que tingui lloc la vista del líder d'ERC a Luxemburg.

El Suprem vol evitar possibles filtracions

Precisament Marchena va voler que la decisió sobre la condemna es dugués a terme el més tard possible. Aquesta actitud tenia un objectiu clar, i no és altre que el d'evitar possibles filtracions, en un tema que suscita un gran interès mediàtic entre la població.

No obstant això, el Suprem vol evitar precipitacions, per tal de poder donar resposta a totes aquelles qüestions que hagin anat sorgint al llarg del procés de manera clara, sobretot aquelles que puguin acabar derivant en impugnacions davant d'altres organismes com ara el Tribunal Constitucional o bé el Tribunal Europeu de Drets Humans. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari