Camió de bombers i bomber en un incendi

El surrealista motiu dels incendis del Bages: la foto parla per si sola

El cap dels Agents Rurals a la Catalunya Central ha indicat l'origen dels incendis

Els últims dies han estat crítics al territori català. Diversos incendis decretats en diferents punts de Catalunya han omplert els titulars i han tingut els Bombers ocupats en llargues jornades de treball en una lluita contrarellotge contra el foc. El més important, sense cap mena de dubte, ha estat el del Pont de Vilomara, al Bages, amb una superfície de 1.750 hectàrees cremades. 

Tanmateix, el foc d'Àger i un tercer incendi sorgit a Manresa també han preocupat gran part de la població. Ara que el pronòstic és esperançador i les flames han estat estabilitzades, els Bombers de la Generalitat, juntament amb els Mossos d'Esquadra, investiguen les possibles causes del foc. 

L'incendi del Pont de Vilomara podria ser provocat

Jaume Torralba, el cap dels Agents Rurals a la Catalunya Central, ha fet una compareixença aquest dimarts per explicar les possibles causes del foc. Malgrat que encara s'està investigant la situació, Torralba explica que tot apunta que es tracta d'un incendi provocat i amb «mala bava». 

Un camió de Bombers a l'incendi del Bages
Creuen que el foc del Pont de Vilomara podria haver estat intencionat | ACN


Això es deu, no només al fet que les flames hagin estat intencionades en dies on la calor i les altes temperatures comporten un risc molt gran, sino també per la zona on es va iniciar. Es tracta d'un punt al costat d'una riera que va permetre una ràpida propagació a causa de l'elevat pendent.

Aquestes declaracions, a banda de provocar la indignació de molts usuaris a les xarxes socials, han fet que moltes persones es plantegin si l'autor d'aquest incendi podria haver estat el mateix que el de l'incendi de Manresa, decretat el passat dilluns. No obstant això, els Agents Rurals ja han trobat la causa d'aquest i ha estat un motiu ben diferent. 

El surrealista motiu de l'incendi de Manresa

A la mateixa roda de premsa, Jaume Torralba va descartar que l'incendi de Manresa i l'incendi del Pont de Vilomara haguessin estat provocats pel mateix autor. I ho té molt clar perquè ja han descobert la causa d'aquest primer.

Ocell mort al foc de Manresa
L'animal va provocar el foc de Manresa | ACN

Es tracta d'un ocell rapinyaire que es va electrocutar amb un fil elèctric. Va caure a terra envoltat en flames i va incendiar uns matolls. Després, a causa de les altes temperatures i la sequera, el foc es va expandir ràpidament.