Imatge de capses plenes de peix.

Surrealista troballa en un camió carregat de peix a Catalunya: estava envasada al buit

Un camió que es dirigia cap a França contenia 70 quilos de marihuana

Els traficants de droga ja no saben què fer per amagar-la i aconseguir transportar-la sense que els enxampin les autoritats. Aquest cop, el seu pla ha tornat a fracassar. La Guàrdia Civil ha interceptat un camió de peix amb 70 quilos de marihuana a sobre.

El camió ha estat interceptat a la Jonquera (Alt Empordà), en una àrea de servei. Més tard, les autoritats han determinat que viatjava en direcció França. El més curiós, però, és la manera com s'ha intentat fer que aquesta droga passés la frontera. Segons la Guàrdia Civil, la droga estava envasada al buit i es trobava a l'interior d'un camió ple de peix.

Resulta que, quan la Guàrdia Civil es dirigia a interceptar el vehicle, es va adonar d'un fet inusual. La part superior de la caixa del vehicle semblava manipulada. Davant d'aquest fet, les autoritats van començar a aixecar sospites i van prosseguir amb una inspecció molt intensa.

La Jonquera
La Guàrdia Civil ha trobat 70 quilos de marihuana en un camió ple de peix | Acn

En efecte, van escorcollar el camió de dalt a baix fins que van trobar-hi un doble fons al sostre. Sorprenentment, dins d'aquest van trobar la droga envasada i col·locada en diverses bossetes que pesaven un quilo cadascuna. Així, la Guàrdia Civil va assumir que aquesta droga estava destinada a la venda. En total hi havia 70 quilos de marihuana. Per tant, la manera com van procedir els agents va ser detenint el conductor i comissant la droga.

Possiblement la droga estava amagada entre quilos de peix per despistar els gossos dels agents. No obstant això, aquesta argúcia no ha funcionat i el gos detector de narcòtics ha pogut trobar els 70 paquets de droga que transportava el camió. Actualment, tant el camió com el conductor passaran a disposició judicial, i se n'encarregarà el Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres.

Cada cop són més les operacions policials que s'han de fer per interceptar droga transportada il·legalment. De fet, aquest no és el primer cas, i segurament tampoc serà l'últim. I és que la Jonquera és una zona molt propera a França. Per tant, és habitual que els traficants que volen sortir del país passin per allà.