Persones a la platja

Tanquen diverses platges a Sitges i Vilanova i la Geltrú per un tauró i 2 tintoreres

Les platges han estat diverses hores tancades

Nova alerta a les platges catalanes amb l'arribada d'un tauró i dues tintoreres. La presència d'aquests animals ha obligat a tancar platges a Sitges i Vilanova i la Geltrú durant hores.

A primera hora d'aquest matí, a la platja Sant Gervasi, a Vilanova i la Geltrú, s'ha hagut de prohibir el bany a causa de la presència de dues tintoreres. La prohibició s'ha allargat fins a les deu del matí, aproximadament, quan s'ha restablert la normalitat i s'ha permès entrar al mar. 

Servei de socorrisme a la platja de Torredembarra
Aquestes espècies no suposan risc per les persones | Aj. Torredembarra / Anna F.

Tanmateix, els professionals del servei de socorrisme de la platja han fet vigilància amb motos d'aigua per si tornaven a aparèixer. La resta del dia ha esdevingut amb total normalitat, ja que no han tornat a aparèixer. 

No massa lluny, a Sitges, també s'han hagut de tancar diverses platges a causa d'un tauró a menys de 100 metres de la costa. S'ha penjat la bandera vermella cap a les 13.00 hores i els espais afectats han estat la Fragata, la Ribera, la Bassa Rodona i l'Estanyol. A les 15.00 hores ja s'ha recuperat la normalitat i durant la resta del dia han onejat la bandera groga.

 Tanmateix, des de Salvament Marítim han especificat que no són espècies que ataquin a les persones i que, per tant, no suposen un perill per als banyistes.

Terrible succés a una platja de Gavà

Els últims dies les platges catalanes han gaudit d'una calma molt esperada després del seguit de tràgics successos que es va produir a principis de mes. L'últim, el 4 de juliol, va ser  l'ofegament mortal d'una dona de 70 anys a la platja de Gavà, al Baix Llobregat

▶️ Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

Al lloc es van desplaçar quatre unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han fet les maniobres de reanimació, finalment sense èxit. També es van desplaçar Mossos d'Esquadra. La platja disposava de servei de vigilància i en el moment del succés onejava la bandera verda. 

Aquesta és la sisena mort a les platges catalanes aquest estiu. Amb l'arribada d'aquesta onada de calor, les ganes de banyar-se al mar augmenten, però sempre amb precaució.