Els veïns d'un pis al Bages tapien l'habitatge en colar-s'hi uns okupes

L'Ajuntament va haver d'intervenir després d'un any de malson per als veïns

Fotografia del carrer del municipi bagenc on va tenir lloc la trifulca amb els okupes
Els veïns van haver de tapiar el pis per evitar nous problemes | GSV

Els veïns d'un bloc de Sant Joan de Vilatorrada, del carrer de Dos de Maig, van tapiar ahir dilluns, 17 d'agost, un pis on hi havia diversos okupes conflictius. Tal com informa 'Regió 7', tècnics de l'Ajuntament van convèncer diumenge l'últim okupa que hi havia perquè marxés de l'habitatge. Un cop aquest va quedar buit, novament es va intentar tornar a okupar, però, afortunadament, la Policia Local, conjuntament amb l'ajuda dels veïns, va impedir-ho.

Els veïns del bloc feia més d'un any que afronten malestar i es queixaven d'una parella d'okupes que vivien en els baixos del bloc dels números 2-4, ja que provocaven pels aldarulls i causaven mal ambient. De fet, un dels dos okupes va ser detingut fa un parell de setmanes pels Mossos d'Esquadra. Segons l'Ajuntament, el detingut entrava a pisos buits de diverses localitats del Bages i, així, s'aprofitava de persones sense recursos, cobrant-los un 'lloguer' perquè hi entressin a viure.

Un cop arrestat, l'Ajuntament es va posar en contacte amb l'altre okupa i els seus familiars per convèncer-lo que marxés. Finalment, aquest passat diumenge l'okupa va accedir. A més, el personal de l'Ajuntament va portar a la protectora d'animals dos gossos que tenien. Posteriorment, altres persones van intentar okupar el pis del carrer Dos de Maig, i, després de l'esmentada intervenció de la Policia Local i els veïns per evitar-ho, van haver de tapiar el pis.

Cap resposta judicial

Es tracta d'uns baixos que són propietat d'una entitat bancària i com que no hi havia cap denúncia, els veïns, lamentant que no s'obrís cap procés judicial que fes justícia, van requerir el consistori. Per aquest motiu, l'Ajuntament hi va acabar intervenint i ha donat suport als veïns.

Fonts de l'Ajuntament expliquen al mitjà esmentat que els veïns es van posar en contacte amb la immobiliària que s'encarrega dels tràmits de l'habitatge per demanar el permís per tapiar les finestres i la porta. Així, els agents immobiliaris van respondre que no hi havia cap problema per barrar els accessos.

L'Ajuntament assenyala que amb aquesta actuació es posa fi al malestar dels veïns del bloc, que vivien aquesta situació execrable des de feia més d'un any.


Comentaris

envia el comentari