Un tarragoní i una holandesa, els dos detinguts per organitzar la 'rave' de Llinars

Els Mossos també investiguen cinc persones per participar en l'organització i han interposat 215 denúncies contra els assistents

Imatge de l'interior de la nau on se celebra la 'rave' a Llinars del Vallès
Els Mossos han denunciat 215 persones per assistir a la 'rave' de Llinars del Vallès. | Catalunya Diari

Un home de 22 anys, resident a Tarragona, i una dona holandesa de 29 anys són les dues persones detingudes com a presumptes organitzadors de la 'rave' celebrada per Cap d'Any a Llinars del Vallès, per un suposat delicte de desobediència a l'autoritat. Així ho han anunciat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, en una roda de premsa en què han fet balanç del desallotjament de la festa il·legal, que s'ha completat a dos quarts de cinc de la tarda.

Així mateix, s'ha comunicat que hi ha cinc persones més investigades en relació amb l'organització de la 'rave' i que s'han interposat 215 denúncies contra els assistents, un centenar d'ells de nacionalitat espanyola, 35 francesos, deu italians, tres andorrans, així com ciutadans de Luxemburg, Països Baixos o Austria, entre altres. També s'han comissat tots els equips electrònics utilitzats durant la festa. Els responsables del Departament d'Interior també han especificat que s'han realitzat 61 controls d'alcoholèmia —tots ells negatius—  i un test de detecció de drogues, amb resultat positiu.

Sàmper i Trapero defensen l'operatiu

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que «el dispositiu de desallotjament era d'alta complexitat i havia de fer-se a la llum del dia per la situació estructural de la nau, per garantir l'èxit de l'operatiu —identificar i sancionar els assistents— i per evitar riscos de salut pública». Sámper ha defensat haver encarat l'operatiu no només com una qüestió d'ordre públic sinó també sanitària en un moment de pandèmia. Així ha justificat la consulta a Salut i ha esgrimit que actuarien de la mateixa manera si es dona una situació «d'aquestes característiques».

Segons el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, l'operatiu s'ha executat després de fer un «exercici crític», tal com va fer-se fa uns mesos en una 'rave' celebrada al municipi tarragoní del Catllar. En aquest sentit, Trapero entén les crítiques legítimes de la ciutadania, però nega que s'hagi actuat amb «permissivitat» i creu que es tractava d'un problema «greu, però no urgent» que calia «fer bé». Amb tot, ha fet autocrítica per no haver detectat la festa abans.

Un operatiu amb 200 agents dels Mossos

El balanç del desallotjament de la 'rave' de Llinars de Vallès, en què han participat 200 agents dels Mossos d'Esquadra i set patrulles de la Policia Local de Llinars, també s'ha saldat amb dues assistències del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i amb una vintena de denúncies per part del Servei Català de Trànsit (SCT) per documentació i ITV caducades.

Les diligències penals del desallotjament s'han traslladat al jutjat de guàrdia de Granollers i també s'ha fet una consulta a Fiscalia per saber si l'actitud dels assistents podria considerar-se un delicte contra la salut pública.


Comentaris

envia el comentari