Un taxista avisa d'un accident sense saber que una de les víctimes era família seva a Salamanca

S'han declarat tres dies de dol a Alba de Tormes, municipi on vivien les víctimes
El cotxe on anaven els joves ha quedat destrossat a causa del sinistre | EFE

 

Un accident de tràfic al municipi de Galisancho, a Castella i Lleó, ha provocat que tres joves, entre ells una noia de 17 anys i tres nois de 17,19 i 20 anys, perdessin la vida aquest diumenge. Moments abans de l'accident els joves van avançar a un taxista qui ha resultat ser cosí dels pares d'una de les víctimes mortals del sinistre.

 

L'accident s'ha produït una mica abans de  dos quarts de vuit del matí. Els sis joves implicats viatjaven en un vehicle de cinc places quan de sobte aquest ha sortit de la carretera. El taxista al qual acabaven d'avançar ho ha vist ho va veure i va ser ell mateix qui va alertar als serveis d'emergències. El que no sabia, encara, és que una de les integrants del turisme que maluradament ha perdut la vida, era una familiar seva de 17 anys.

 

Dos dels ocupants han mort a l'acte

Els joves tornaven de la localitat de Santa Ana on havien anat per sortir de festa en una de les típiques revetlles estiuenques que se celebren a pobles d'arreu del país, quan tornant cap a Alba de Tormes, el seu municipi, el vehicle ha sortit de la calçada.

 

L'equip d'emergències sanitàries ha confirmat la mort, a l'instant, de dos dels ocupants del vehicle i han intentat reanimar a un tercer perquè pogués ser evacuat fins a l'hospital, però malauradament també ha perdut la vida. Els tres altres ferits han estat traslladats a l'Hospital Virgen Vega de Salamanca, en estat greu i un quart ocupant, un noi de 19 anys, ha acabat morint ja quan estava ingressat.

 

L'instructor de les diligències de l'accident, Juan Ramón María Marcos, ha assegurat que almenys un dels ocupants del vehicle no portava el cinturó de seguretat, ja que eren cinc en un cotxe de sis: «Els forenses determinaran si la resta de passatgers el portaven posat o no». A més a més, segons ha avançat, s'investigarà també al conductor del cotxe, de 29 anys, que de moment es troba ingressat i al qual se l'acusen de tres delictes: dos per lesions i un per homicidi imprudent.

 

Tot i que el cotxe només era de cinc places hi viatjaven sis joves | EFE

 

El municipi ha decretat tres dies de dol

L'Ajuntament d'Alba de Tormes, Castella i Lleó, ha decretat tres dies de dol després de comprovar que les víctimes de l'accident eren veïnes d'aquesta localitat, segons ha assenyalat Concepción Miguélez, regidora de l'ajuntament. L'edil ha assenyalat que les banderes en tots els edificis públics ondejaran, durant aquests dies, a mig pal i ha confirmat «ens han arribat les reaccions de les famílies i els joves eren d'aquí».

 

Sentir que una localitat ha despertat «destrossada» per una notícia que «mai s'espera», «és un 'pal', una sorpresa tràgica, ja que a tres dels joves als quals has vist créixer des de petits els hi han tallat les il·lusions» lamenta emocionada Miguélez. 

 

Una emoció compartida també per l'alcalde de Galisancho, municipi del sinistre, que lamentava l'accident. «No t'ho esperes mai i menys de gent tan jove, és terrible» ha afegit. El regidor ha indicat que tot apunta que els sis joves tornaven de les festes de Santa Inés però que de moment no hi ha res segur, i ha afegit que en aquests moments els detalls «són els que menys importen».

 

També et pot interessar...