L'avioneta accidentada en què viatjaven els reporters de Telemadrid

Telemadrid, muda: dos reporters tenen un accident d'avioneta

El sinistre es va produir que el pilot perdés el control de l'avioneta i fés un aterratge d'emergència

Dos reporters de 'Madrid directo' s'han endut un gran ensurt. L'avioneta en la qual estaven gravant un reportatge sobre les escoles de vol ha topat contra el terra mentre realitzava un aterratge d'emergència. Els fets van succeir aquest dijous prop de l'aeròdrom de Casarrubios de la Montaña.

Quatre persones han resultat ferides lleus per contusions i cops, que es van produir després que l'avió perdés el control. Per sort, no ha calgut lamentar víctimes ni ferits greus. Fins al lloc del succés s'hi van desplaçar la Policia Local, la Guàrdia Civil i els Bombers de la Toledo i Castella La Manxa. 

Els quatre ferits van ser traslladats a l'hospital per culpa de les ferides sofertes. El càmera Álvaro Esteban i el reporter Aleix Poblet gravaven una seqüència pujats en l'avioneta, quan, exactament a les 15.48 hores de la tarda l'avioneta va haver d'aterrar. Tots dos han volgut donar les gràcies per la ràpida atenció dels serveis d'emergència.

El mateix reporter Aleix Poblet publicava a Twitter un missatge en què agraïa la feina del Consorci de Bombers de Toledo, dels de Castella-la Manxa, de la Guàrdia Civil i el 112 «pel seu gran treball i el bon tracte. Moltes gràcies!». A més, Poblet ha compartit unes fotos de l'avió i ha afegit que tant ell com Álvaro Esteban «seguirem donant guerra, però ara toca recuperar-se».

Dos homes van morir també en aquest aeròdrom fa tres anys

Al gener de 2017, un accident d'avioneta al mateix aeròdrom de Casarrubios de la Muntanya va prendre la vida a dos homes després que l'avioneta cremés en caure a terra. Un d'ells era el cineasta i documentalista Jordi Abusada, operador de càmera de diverses pel·lícules de Fernando León de Aranoa. També va ser el director de fotografia d'un documental de Podem. 

L'agost passat també van morir dues persones per culpa d'un altre accident en avioneta a l'aeròdrom de Boira, del qual encara es desconeixen les causes. En arribar els serveis d'emergències, els ocupants ja eren morts, ja que es van estavellar contra un camp d'oliveres proper a l'aeròdrom.

El miracle de sobreviure a un accident aeri

Els reporters de 'Telemadrid' han tingut molta sort, ja que estadísticament és gairebé impossible sobreviure a un accident d'avió. Encara que hi ha casos miraculosos com l'accident aeri de fa deu anys a Líbia, succeït el 12 de maig de 2010, quan un Airbus de la companyia Afriqiyah Airways es va estavellar a Trípoli. L'únic supervivent va ser un nen holandès de nou anys, mentre que 103 persones van morir.

El 2006, només una persona va sobreviure a la caiguda d'un avió a Lexington, a Kentucky. Van morir 49 persones, i l'accident es va deure al fet que el pilot va usar una pista d'aterratge massa curta. Un Airbus A310 de la companyia Yemenia va caure a la mar a l'oceà Índic en 2009, i hi va sobreviure una jove de catorze anys que va passar dues hores al mar subjectada a una resta de fuselatge.