Les pluges desborden Catalunya: diversos rius al límit i màxima mobilització de Bombers

El 112 ha rebut 84 trucades des de les 19.30 hores

Un camió dels Bombers de la Generalitat
El 112 ja ha rebut més de 80 trucades a causa de les intenses pluges | cedida

Els Bombers han fet les primeres sortides d'aquest divendres per les fortes pluges anunciades per Protecció Civil i que ja han començat a fer acte de presència en alguns punts del territori. Des de dos quarts de vuit de la tarda, el 122 ha rebut un total de 84 trucades per un total de 48 incidències relacionades amb les intenses pluges d'aquest divendres.

El temporal es concentra en dues zones, el Segrià i el Ripollès. Per municipis, els avisos arriben principalment de la ciutat de Lleida (29), Ribes de Freser (23) i Ripoll (21). En la majoria de casos, es tracta de baixos inundats i arbres caiguts. D'altra banda, Protecció Civil ha informat que el cabal del riu Ter ha superat, en molt poca estona, el llindar d'alerta, situat en els 130 metres cúbics per segon. A l'estació de Ripoll el cabal és de 138 metres cúbics per segon.

Baixos inundats i arbres caiguts

Es tracta, principalment, de baixos inundats i arbres caiguts per la força del vent. En aquest sentit, Protecció Civil avisa de temps violent durant les pròximes dues hores, amb previsió de pedra i ratxes de vent superiors als 90 km/h, esclafits, tornados i mànegues a les comarques de Lleida.

Protecció Civil avisa també de temps violent a les comarques de Lleida durant les pròximes dues hores, amb previsió de pedra i ratxes de vent superiors als 90 km/h, esclafits, tornados i mànegues.


Comentaris

envia el comentari