Amenaça de mort un botiguer i l'ataca amb una catana a La Jonquera

L'agressor volia amagar droga en una paperera

Dos agents dels mossos d'esquadra
L'agressor volia amagar droga en una paperera | Mossos d'esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de la Jonquera (Alt Empordà) de 31 anys i de nacionalitat marroquina per amenaçar i atacar un botiguer amb una arma blanca de grans dimensions, possiblement una catana. L'han arrestat com a suposat autor d'un delicte de lesions i d'un delicte d'amenaces.

Els fets es remunten al dissabte 22 d'agost quan, prop del migdia, es va produir una baralla entre dues persones. Segons informen els Mossos, l'origen de la disputa va ser que la víctima li va recriminar a l'agressor que utilitzés una paperera per amagar-hi drogues i el va advertir que, si continuava, avisaria la policia. 

L'amenaça de mort i l'ataca amb una catana

L'arrestat se li va encarar i el va amenaçar que si avisava la policia, el mataria i li cremaria l'establiment. Després va anar a buscar una arma blanca de grans dimensions, tipus catana, i el va atacar, ferint-lo amb un tall a la mà que va requerir diversos punts de sutura a l'hospital de Figueres.Tot i que en un inici semblava una baralla tumultuària, es va tractar d'una agressió per part d'un sol home al botiguer. Al lloc de l'alerta s'hi van adreçar patrulles de Mossos, Policia Local i la Policia Nacional, que només van localitzar la víctima, però no l'agressor. 

La unitat de seguretat ciutadana de la Jonquera va obrir una investigació que, amb la col·laboració de la Policia Local del municipi, ha culminat amb la detenció de l'agressor aquest dimecres. El detingut, amb antecedents, va passar el dia 26 a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres i va sortir en llibertat a l'espera de judici. 

Infraccions en un bar de La Jonquera

D'altra banda, el capvespre del dimarts 25 d'agost, diversos efectius de la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) de Girona van efectuar una inspecció en un bar situat al carrer Major d'aquesta població. En aquest local s'hi van aixecar diverses actes per diversos incompliments administratius.

En concret, es van localitzar cinc menors fumant tabac amb 'shisha', a més que el local exercia activitat de bar musical quan realment només tenia habilitada la llicència de bar, no tenia assegurança, no tenia certificat d'extintors, no estava retolat i no tenia cap pla de prevenció de riscos laborals.


Comentaris

envia el comentari