Dos agents dels mossos d'esquadra

Els Mossos i les xarxes socials eviten el suïcidi d'una barcelonina

Els missatges publicats de la protagonista han fet saltar les alarmes del seu entorn

Moltes vegades la gent es queixa de la sobreexposició que suposa el fet de tenir un perfil a una xarxa social, allà on tothom ho ensenya tot. Però moltes altres vegades, aquesta poca privacitat pot arribar a ajudar molt, com és el cas que s'ha conegut aquesta matinada de dijous: Les xarxes socials han salvat una vida. 

Juana Albert, una coach barcelonina va publicar al seu perfil personal de Twitter un missatge que va espantar molt als seus amics: «Adeu per sempre. Avui em suïcido. Tinc totes les pastilles que em calen. I no tinc tot el que em privaria de fer-ho». 

Aquest missatge va ser publicat a les 21:55 del vespre del passat dijous. Encara que esborrés el missatge hores després, va haver-hi coneguts que van arribar a temps a llegir-ho. Aquests, preocupats per la seva amiga, van començar a enviar-li missatges per tal d'intentar evitar el pitjor dels finals per a Juana. 

Fotografia de les pastilles que volia ingerir

Segons publica el mitjà digital 'Tot Barcelona', els missatges que tot el seu entorn estava enviant a la coach semblaven no servir de res. Fins i tot, va arribar a compartir una fotografia de les pastilles que havia adquirit per tal d'ingerir-les i posar fi a la seva pròpia vida. 

Un dels principals suports en aquest mal tràngol va ser Bernat Puigtobella, el qual va estar conversant a través de tuits amb la coach que volia suïcidar-se. «Ja hem vist la foto. No passa res. Ara resincronitza la teva vida», o «Llença les pastilles i et sentiràs millor» van ser alguns dels missatges que Bernat li va enviar per tal d'evitar la tragèdia. 

Tot i això, i quan semblava que Juana ja ho tenia tot fet i decidit, els Mossos d'Esquadra van arribar a la conversa, demanant a Bernat que volien posar-se en contacte amb ell per tal de, segurament, trobar la manera de posar-se en contacte amb la coach barcelonina. 

Finalment, dues hores i mitja després del primer tuit, Juana publicava el següent: «No ho he fet. Missatges i dues trucades m'han salvat». Una piulada que reflectia el que realment necessitava: ser escoltada, ser valorada, ser estimada... Per sort, aquesta passada nit, ho va trobar tot i la va ajudar a no prendre la pitjor decisió de la seva vida.