Dos pilots baixant de l'helicòpter del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM)

Mor una noia de 16 anys després d'un accident de moto a Osona

La jove ha passat dues setmanes ingressada a l'hospital

Una noia de 16 anys va morir ahir dijous després d'haver passat gairebé dues setmanes ingressada a l'hospital a causa d'un accident de moto. El succés va tenir lloc la nit del diumenge 16 d'agost, quan el conductor del ciclomotor, també de la mateixa edat, va perdre el control d'aquest. La víctima, que anava asseguda al darrere, va haver de ser traslladada en estat greu a l'hospital. Afortunadament no hi va haver cap altre vehicle implicat. 

Cauen en un 38,6% les morts en accident de trànsit

El nombre de víctimes mortals a les carreteres catalanes de l'1 de gener al 31 de juliol del 2020 s'ha reduït un 38,6% respecte al mateix període de l'any passat. La xifra d'accidents mortals ha caigut un 43,2% respecte al 2019, encara que el Servei Català de Trànsit assegura que la reducció de la sinistralitat es produeix en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions per la Covid-19.

Durant el juliol, la mobilitat s'ha anat recuperant progressivament, tot i que per sota del flux de trànsit anterior a la pandèmia; un 14% menys els dies laborables i un 22% menys els caps de setmana. No obstant aquesta menor circulació, al juliol han mort quinze persones a les carreteres, convertint-se en el mes amb major mortalitat de tot l'any. 

Pel que fa als col·lectius vulnerables, fins al 31 de juliol han mort dotze motoristes, tres ciclistes i sis vianants. Trànsit també adverteix que el que va de 2020 no s'està reduint el nombre d'atropellaments mortals a la carretera, mentre que han augmentat un 20% les víctimes mortals en els vehicles pesants. També es manté la tendència a l'alça dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat. Fins al 31 de juliol, 25 dels 54 accidents mortals han succeït amb un sol vehicle, el que suposa el 46% del total.