Tensió davant de la Fiscalia de Catalunya entre Mossos i CDR que protesten pel judici

Un grup d'unes 200 persones han volgut ocupar la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya i agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra ho han impedit

Furgó de la Policia Nacional a Badalona
Un agent de l'ARRO dels Mossos davant de les persones que volien ocupar la Fiscalia Superior de Catalunya. | Twitter (@ALBIOL_XG)

 

Un grup d'unes 200 persones han intentat ocupar aquest matí la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya, al carrer de Pau Claris, per protestar contra el judici contra el Procés que ha arrencat aquest mateix matí al Tribunal Suprem de Madrid. S'hi jutgen dotze persones: el vicepresident Junqueras, diversos consellers del Govern Puigdemont i els Jordi, els presidents d'Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana i per les entitats sobiranistes és un judici contra la democràcia.

A Barcelona, de sobte, en una acció sorpresa, aquest grup de 200 persones han arribat a la Fiscalia Superior de Catalunya i s'han col·locat a la porta amb la intenció d'ocupar-la, tot i que finalment no han pogut entrar. La seu de la Fiscalia estava protegida, tal com va ordenar el mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per dos agents dels Mossos però diversos equips d'ordre públic de l'ARRO i de la BRIMO s'han desplegat també per protegir l'edifici.

Moments de tensió amb agents antiavalots

S'han viscut moments de tensió i en aquests moments segueix la calma tensa, després de l'arribada de reforços per part de la policia catalana, que ha desplegat diverses furgonetes de la BRIMO dels Mossos, protegits amb cascs, per si cal desallotjar el carrer de Pau Claris, que està tallat al trànsit. L'acció l'han reivindicat diversos CDR de la ciutat de Barcelona i és una més de les accions que s'han fet aquest matí en contra del judici del Procés. Ara per ara regna la calma tot i que els agents de la policia segueixen a lloc per evitar que els manifestants puguin accedir a la Fiscalia i permetre la sortida dels treballadors.

A primera hora del matí grups de CDR han tallat l'autopista AP-7 al Vallès Oriental i també en diversos punts de la ciutat de Barcelona. Tot i que efectius d'ordre públic dels Mossos s'han desplegat per obrir les vies de circulació, finalment els manifestants s'han retirat sense incidents. Aquesta tarda hi ha convocada una concentració a plaça de Catalunya a les set del vespre que es preveu que acabi amb una marxa per diversos punts de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari