Tensió en un tren de Rodalies per una passatgera que no portava mascareta

Diversos usuaris han recriminat a una dona que no portés el tapaboques tot i l'obligatorietat que marca la normativa

Imatge d'un tren de Rodalies
L'incident ha tingut lloc en un tren de Rodalies entre Castelldefels i Barcelona. | Twitter

Tensió en un tren de Rodalies Catalunya aquest matí per la presència d'una usuària que no portava posada la mascareta —tot i que la normativa anti-Covid vigent estableix l'obligatorietat al transport públic— i que ha estat requerida per diversos viatgers. Ho ha denunciat a través de la xarxa social Twitter Carla Puig, que viatjava al tren: «Hola @rodalies, teniu a usuaris amb la mascareta com a bufanda. 8:55 per Castelldefels en direcció Barcelona», ha escrit. La resposta de Rodalies ha estat que ho havia de comunicar als Mossos trucant al 112.

A banda de la piulada alertant de la situació, Carla Puig ha penjat dos vídeos en què s'escolta la discussió entre la usuària que no portava ben posada la mascareta i diversos viatgers que li exigeixen que es posi el tapa boques. En una de les gravacions, una dona i un home demanen que es posi la mascareta perquè «estem tancats», alhora que li etziben que «no hem d'olorar la teva boca» i li dediquen alguns insults com «pocavergonya» i «'niñata'».

La usuària que incomplia la normativa ha al·legat que «no estic parlant amb ningú» i «respecto la distància», obviant que l'ús de la mascareta és obligatori al transport públic en qualsevol circumstància. Així mateix, la viatgera s'ha defensat dels usuaris que li requerien que es posés la mascareta que «no eren policies», qüestió davant la qual un home ha respost que «trucarem a la policia, tu no marxes d'aquí».

Crítiques a Rodalies per la seva resposta

La resposta de Rodalies a la Carla Puig a la seva denúncia, en què li diuen que «seguint indicacions de Mossos, ho has de comunicar al 112», ha provocat crítiques entre altres usuaris de la xarxa social Twitter. En aquest sentit, el tuitaire Paco ha publicat un vídeo sobre una situació similar viscuda el passat 3 de febrer, acompanyat d'un text en què assegura que va comunicar aquest incident i «no vau actuar. No esteu garantint la seguretat i salut dels passatgers. És una vergonya, quin servei».

Per la seva banda, Álex León ha carregat també contra Rodalies: «Sempre doneu la mateixa resposta. Exactament de què serveix si els Mossos mai intervenen? A qui heu d'avisar és a seguretat, que són els que passegen pels trens».


Comentaris

envia el comentari