Ensurt dels grossos a mig matí a Catalunya per un terratrèmol de magnitud 3,5 graus a l'escala de Richter. Segons ha informat Protecció Civil, citant fonts de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l'epicentre del sisme s'ha produït a la zona de Setcases, a la comarca del Ripollès.
El terratrèmol, registrat a les 11.43 hores, s'ha percebut en diversos municipis del Ripollès, l'Alta Cerdanya, la Garrotxa, l'Alt Empordà i el Pla de l'Estany. A conseqüència de la incidència, Protecció Civil ha posat en prealerta el pla SISMICAT. L'Institut Geogràfic Nacional encara no ha determinat la profunditat del sisme.
Segons ha explicat Protecció Civil a través de les xarxes socials, el sisme no ha provocat danys personals ni materials. Així mateix, el telèfon d'emergències 112 no ha rebut cap trucada alertant del terratrèmol.
El darrer sisme rellevant a Catalunya, el passat mes de juny a l'Alt Empordà
Aquesta no és la primera vegada que el municipi de Setcases pateix un sisme rellevant en els darrers anys. En aquest sentit, el mes d'abril de l'any 2018 es va produir un sisme de magnitud 2,8. Aleshores, igual que ha passat ara, tampoc es va lamentar cap dany personal ni material.
El darrer terratrèmol registrat a Catalunya amb una magnitud superior a 2,2 graus es va produir el passat mes de juny. Concretament, el sisme, que no va produir danys, va tenir lloc el 23 de juny a l'Alt Empordà, amb una magnitud de 2,3.
La Palma registra una trentena de terratrèmols durant la passada nit
L'illa de la Palma, on el volcà Cumbre Vieja continua en erupció, ha registrat durant la passada nit una trentena de terratrèmols, segons ha informat l'Institut Geogràfic Nacional (IGN). El més destacat dels sismes de les últimes hores s'ha localitzat a Fuencaliente a les 5.49 hores i ha tingut una magnitud de 3,8 a l'escala de Richter. L'epicentre s'ha localitzat a una profunditat de 15 quilòmetres.
Des de fa setmanes, els sismes es deixen sentir al sud de l'illa de la Palma, especialment als municipis de Fuencaliente i Villa de Mazo, a unes profunditats que oscil·len entre els 11 i els 15 quilòmetres.