Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Beatriz Lijo Gesteira, assasinada per la seva exparella a Galícia

El terrible final de Beatriz: els seus nens de 7 i 9 anys ho van veure tot

Els petits venien de passar el cap de setmana amb el pare

Beatriz Lijó Gesteira va ser assassinada presumptament a mans de la seva exparella la nit d'aquest passat diumenge. L'autor del crim, Ángel Rodríguez o 'Lito' com a diminutiu, va matar a sang freda Beatriz. El succés va tenir lloc a Percibilleira, a Baiona.

No només això, sinó que a més va cometre l'atrocitat davant dels dos fills, de 7 i 9 anys. Els petits van presenciar com el seu pare posava fi a la vida de la seva mare injustament.

Una tarda tranquil·la prèvia al fatal desenllaç

L'Àngel havia passat el cap de setmana amb els seus fills. La custòdia dels nens era de la mare, i el pare tenia dret a veure els fills cada quinze dies.

Aquell cap de setmana, a Ángel no li corresponia tenir els menors, de totes maneres, Beatriz li ho havia permès sense inconvenients. La relació que mantenia l'exparella no era del tot dolenta, tampoc no constaven denúncies prèvies cap a l'home.

Tot i això, una amiga de la víctima ha explicat que en diverses ocasions Beatriz li va confessar que pressentia el que passaria. «Jo crec que ell no estava gaire bé perquè ella sempre va dir que la mataria i mira, al final la va matar», explicava.

El presumpte autor dels fets va passar aquella mateixa tarda de diumenge amb els seus fills, fent una tranquil·la passejada. No obstant això, quan l'home va anar a tornar els nens a casa de la seva mare, aquest la va assassinar brutalment.

Va posar fi a la vida de la dona a cops de matxet

Només veure la dona, Ángel va treure un matxet. Beatriz va intentar fugir i l'home li va clavar l'arma al cap, quan ella es trobava d'esquena a ell fugint. Així ho han fet saber els forenses del cas.

Els nens petits, però plenament conscients del que havia passat a la seva mare, es van quedar en xoc. Tot seguit, el pare va agafar els fills, que es trobaven plorant i traumatitzats, i els va pujar al cotxe. Va conduir fins a deixar els petits a casa dels seus pares, a prop d'allà, sense proporcionar cap mena d'explicació.

Imatge d'Ángel Rodríguez Da Costa, l'assassí de la seva exdona, Beatriz Lijo
Ángel Rodríguez da Costa, l'exparella i presumpte assassí de Beatriz | Xarxes Socials

Posteriorment, Àngel es va posar a conduir. Va circular sense rumb fix durant tota la nit.

Durant aquesta fugida va arribar a considerar el suïcidi, com passa en la majoria de casos similars. Així ho va explicar a la seva germana mitjançant un missatge.

Li va confessar el que havia fet i va explicar que aquell dia no veuria el sol. Tot i això, no va arribar a treure's la vida i a les vuit del matí es va presentar a la comissaria d'Ourense. L'home encara duia la camisa plena de sang de la víctima.

L'exparella es va presentar al lloc de treball de Beatriz

Ángel Rodríguez, de quaranta-sis anys, treballava com a professor de matemàtiques a l'institut IES Pedro Floriani de Redondela. A l'institut no deixen d'estar consternats per com una persona que treballa dia a dia amb nens hagi pogut cometre aquest crim davant dels fills.

Beatriz, per part seva, treballava com a advocada i funcionària del Ministeri d'Hisenda. Va aconseguir aprovar les oposicions alhora que treballava en un despatx i en un restaurant de la Platja Amèrica, lloc on va conèixer Ángel.

Els nens ara són orfes de mare, però potser també ho són de pare si a aquest se l'acusa com a culpable i se'l decreta presó pel crim. Independentment d'això, els nens sempre seran conscients que el seu pare va assassinar a sang freda la seva mare davant seu. És una cosa que no es pot oblidar i marca de per vida qualsevol.

Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: ¡Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!