El terrorista que vol atemptar aquest Nadal contra Barcelona no està sol

Els serveis secrets espanyols i els Mossos d'Esquadra investiguen la relació d'altres persones amb Lmid Brahim, l'home de 30 anys marroquí que vol fer una matança per Nadal a Barcelona

Doa agents de la BRIMO dels Mossos, fortament armats, a la Rambla de Barcelona.
Doa agents de la BRIMO dels Mossos, fortament armats, a la Rambla de Barcelona. | Guillem RS

Tot i que de manera oficial els Mossos d’Esquadra no han donat informació sobre l’alerta d’amenaça terrorista que van rebre aquest cap de setmana i que va avançar 'CatalunyaDiari'; es van coneixent més detalls del terrorista que està en cerca i captura i també dels seus còmplices. Lmid Brahim, l’home de 30 anys de nacionalitat marroquina que té intenció de cometre un atemptat terrorista a Barcelona atropellant ciutadans, no està sol.

El terrorista tindria diversos còmplices per fer l’atac que vol fer a Barcelona, segons les informacions que els serveis d’intel·ligència espanyola tenen ara per ara sobre la taula. En la cerca d’aquest individu, que ara per ara encara no es té la certesa que estigui en territori estatal, no només hi treballen els Mossos d’Esquadra, les diverses agències antiterroristes estatals també han activat tots els seus mecanismes per trobar-lo a ell i també als seus ajudants. Els Mossos han blindat la Rambla de Barcelona amb agents d'ordre públic i agents d'Informació per donar resposta a un eventual atac.

Diversos noms de persones vinculades amb el terrorista de Barcelona

Els serveis secrets espanyols tenen sobre la taula diversos noms de persones vinculades amb el terrorista que busquen i n’hi ha dos que creuen que podrien ser els seus còmplices. Ara per ara no s’ha conegut les intencions finals d’aquest grup de gihadistes o si tenen altres objectius més enllà de l’atac contra Barcelona amb un atemptat amb vehicle. Tampoc el nivell de preparació i de suport internacional que podria tenir aquesta cèdula. El que sí que és important d’aquesta informació és que l’amenaça no és d’un llop solitari sinó d’un grup més gran, del qual ara per ara encara no se’n coneix l’obediència ni la seva capacitat real d’atacar objectius civils a Catalunya.

Una mesquita salafista, en el punt de mira

Els Mossos d’Esquadra i els serveis d’intel·ligència espanyols també estan treballant a contrarellotge per trobar relacions entre Lmid Brahim i punts d’interès policial en la lluita antiterrorista com la mesquita salafista de Vilanova i la Geltrú, Al Furkan. Cal recordar que l’imam de Ripoll, l’autor intel·lectual dels atemptats de Barcelona i Cambrils de 2017 va ser també imam d’aquesta mesquita del Garraf abans d’instal·lar-se a Ripoll.


Comentaris

envia el comentari