ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Arxivat l'atac terrorista a la comissaria de Cornellà perquè l'únic autor va ser abatut

El cas contra la mossa que el va matar també es va tancar perquè va actuar en defensa pròpia

El cas ha sigut arxivat perquè l'únic autor dels fets va ser abatut en el mateix moment | CatalunyaDiari.cat

 

L'Audiència Nacional ha arxivat la causa oberta per l'atac terrorista a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà de Llobregat l'agost passat, ja que l'únic autor va ser abatut per una agent en aquell moment.

 

Després d'acabar la instrucció, el magistrat Ismael Moreno va elevar el cas a la Sala Penal, la Fiscalia va demanar l'arxivament i el Tribunal ho ha acordat. Anteriorment, la investigació contra la mossa per haver matat l'atacant també va ser arxivada en considerar que va actuar en defensa pròpia davant d'un home que es va abalançar sobre ella amb un ganivet proferint crits.

 

El fet va ser un cas aïllat

Els fets van succeir el 20 d'agost de l'any passat. Una agent del cos policial estava fent guàrdia a la comissaria de Cornellà. El terrorista va trucar al timbre de la comissaria, que estava tancada, i va dir que volia fer una consulta. Ho va repetir diverses vegades, fins que la mossa d'esquadra que estava a la porta el va obrir.

 

Imatge exterior de la comissaria dels Mossos de Cornellà, on es va produir l'atac terrorista | CatalunyaDiari.cat

 

La mossa, per atendre l'home, va obrir la finestra, tal com es fa sempre, i va ser llavors quan l'home es va «abraonar» sobre la policia, que va poder moure's enrere, evitant ser ferida per l'home.

 

Va ser llavors quan la mossa va disparar contra l'home que va entrar armat amb una arma blanca de grans dimensions a la comissaria al crit d'«Al·là és gran». D'aquesta manera, l'agent, que era la responsable de la recepció de la comissaria, li va disparar quatre trets a la panxa fins que va caure a terra.

 

Tot i que en el moment de la investigació es va considerar un atemptat terrorista, es van considerar sempre un cas aïllat, i més tenint en compte les declaracions que va fer la seva dona quan va ser interrogada: ella va assegurar que havia descobert que el seu marit era homosexual i que ell tenia intencions suïcides.

 

 

També et pot interessar...