Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els dos mossos que van abatre Abouyaaqoub: «Véiem la nostra vida en perill»

Els agents van assegurar que el gihadista es va llançar a atacar-los amb un «crit esgarrifós», i que tenien por que el cinturó que portava pogués explotar

Younes Abouyaaqoub va ser localitzat pels Mossos d'Esquadra en una zona boscosa de l'Alt Penedès
Younes Abouyaaqoub va ser localitzat pels Mossos d'Esquadra en una zona boscosa de l'Alt Penedès | Cedida

 

El dia 21 d'agost de 2017,  tota Catalunya seguia amb molta atenció les notícies. Tan sols uns dies abans, el 17 d'agost, havien tingut lloc els tràgics atemptats de Barcelona i Cambrils, i la preocupació social era màxima després que els Mossos d'Esquadra confirmessin que  un dels seus autors, el jove Younes Abouyaaqoub, havia aconseguit escapar.  Finalment uns agents de la policia catalana  van trobar-se'l en una zona boscosa del municipi de Subirats, a l'Alt Penedès, i el van neutralitzar.

Després de fer-se pública la mort del gihadista, moltes persones van respirar tranquil·les, però encara avui dia, més d'un any després del 17-A, hi ha molt de misteri sobre què va passar realment el 21-A. El periodista Carlos Quílez ha explicat al programa 'No ho sé' de RAC 1 com van viure el moment els dos agents que van abatre el terrorista, gràcies a les seves declaracions. 

Més notícies relacionades: «Els Mossos van seguir el germà de Younes Abouyaaqoub per evitar un nou atemptat»

Els agents van veure perillar les seves vides

«Era a uns 45 o 50 metres, aproximadament, quan  el vam veure per primer cop.  Es va amagar als matolls», van començar explicant els dos policies, per als quals va ser estrany que el terrorista no hagi optat per fugir, tenint l'oportunitat. «Quan va venir cap a nosaltres, estava en un estat d'eufòria, de bogeria, i va fer un crit esgarrifós», van continuar els mossos. Li van ordenar que s'aturés, però no va obeir, i va ser llavors quan van veure el cinturó, la seva vida «en perill» i una «explosió imminent». 

Dos agents dels Mossos expliquen com van abatre Younes Abouyaaqoub
Dos agents dels Mossos expliquen com van abatre Younes Abouyaaqoub | CatalunyaDiari.cat

 

«La primera vegada va caure a uns 20 metres d'on érem nosaltres. Després es va aixecar i va avançar uns cinc metres», van detallar, per afegir que, mentre continuava avançant cap a ells, va cridar «Allahu Akbar». Els dos agents de policia van tornar a disparar-lo, i va ser llavors quan va caure, es va moure una mica, i després ja va deixar de moure's.

Més notícies relacionades: «El nou imam de Ripoll va dir que els terroristes anirien al paradís»

«Ens vam quedar a una certa distància, em sembla que érem sis agents, i va arribar un responsable que va dir-los 'Fora! Retireu-vos!», van destacar els mossos. Tot això, davant el temor que  el cinturó que Abouyaaqoub pogués esclatar.