Imatge de la tieta de les nenes de Sallent.

La tieta de les nenes de Sallent: «S'estan tapant coses, van arribar a agredir-les»

La tieta d'Alana i Leila parla després del tràgic succés

Dimarts passat saltava la notícia que dues germanes bessones havien saltat des del seu balcó. Les joves eren de la localitat catalana de Sallent i assistien a l'Institut Llobregat de Sallent. Arran d'aquest cas, han sorgit diversos testimonis, entre els quals s'hi troba la seva família. Aquesta està segura que les dues nenes eren víctimes de 'bullying' a l'institut, i han sortit al carrer a denunciar-ho.

Aquest cop, ha estat la tieta d'Alana i Leila qui ha parlat del tràgic succés. Explica que tots estan «destrossats, com és lògic i normal. Passant un moment molt dur, molt cruel, amb molta impotència perquè hi ha una mort i estan tapant moltíssimes coses injustes en lloc de fer-les públiques perquè això no torni a passar a cap altre nen, que és el que volem». I és que després d'aquest intent de suïcidi, una de les bessones va morir, mentre que l'altre va haver de ser traslladada a l'hospital d'urgència. 

«Van arribar a colpejar-les»

Quant als motius del seu intent de suïcidi, la tieta de les germanes apunta que van prendre aquesta decisió a causa del 'bullying' que rebien a l'escola. «El 'bullying', el xantatge emocional, el maltractament emocional i fins i tot en una ocasió van arribar a fer-los mal, a agredir-les. Molts es burlaven d'elles pel seu accent, l'argentí. Elles no volien canviar-lo perquè volien tornar a Argentina. Els encanta Argentina i hi volien tornar. Això era motiu de burles, de riures i d'insults», explica la seva familiar,

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP:Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Continuava afirmant que el 'bullying' que patien no era una cosa nova, sinó que l'havien anat arrossegant des que anaven a l'escola. «Els seus pares van anar a les reunions i fins i tot van arribar a parlar-los dels nens que estaven generant tota aquesta situació. Al seu moment, la situació no va anar a més, però, quan van començar l'ESO, tot va continuar». La situació, doncs, hauria sobrepassat les bessones i hauria tingut unes conseqüències nefastes. 

Pel que fa al centre on estudiaven, la familiar de Leila i Alana ha criticat que «els serveis socials eren conscients de tota aquesta situació. Havien decidit posar un psicòleg. El mes de gener tenien la primera cita, però la psicòloga va trucar i va canviar la cita, precisament, pel dia que va tenir lloc la tragèdia». 

Assegura que des de l'institut s'amaguen coses

D'altra banda, també s'ha dit aquests dies que a l'institut hi havia transfòbia. Una de les germanes, suposadament, se sentia un nen i volia canviar-se el nom per Ivan. Segons la tieta de les bessones, al si de la família no hi havia constància d'aquesta intenció. Finalment, la dona ha tornat a insistir que les seves nebodes estaven patint assetjament escolar, però que l'insititut ho estava amagant.

«Això s'ha d'explicar. Estan intentant tapar aquesta situació dient primerament que no hi va haver 'bullying' quan a l'institut hi ha nens que no poden sortir perquè són menors i m'acaben de comentar que els van dir dins de l'institut que la paraula 'bullying' no podrien mencionar-la perquè si no serien expulsats», és el que va afegir la tieta de les bessones.

Finalment, ha assegurat que no han estat poques les persones que s'han dirigit a la família per explicar-los la dura situació que les dues germanes estaven passant. Explica que « hi ha un nen petit menor d'edat que em comenta que  va veure com un grup de 10 nens colpejava les dues nenes fora de l'institut. Això, queixar-se a dins i dir que el que passava fora de l'institut no era el seu problema».