Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mossos d'Esquadra en arxiu

Tiroteig al mig del carrer a Lloret de Mar: un ferit greu

Els fets han tingut lloc aquest dijous al matí

Mossos d'Esquadra en arxiu
Segons s'ha transcendit, l'atac podria ser conseqüència d'algun altre enfrontament previ | Mossos d'Esquadra

La  Policia Local de Lloret de Mar ha detingut un home per ferir-ne un altre en un tiroteig  aquest dijous a les 10.30 hores del matí. Segons apunten les primeres informacions, els fets haurien succeït a un bar-bodega situat a la carretera que enllaça amb Blanes. El ferit, de gravetat segons el Diari de Girona, ha estat traslladat amb helicòpter fins a l’Hospital Trueta i de moment està estable, però segueixen fent-li proves. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra ja estan investigant el cas. De moment ha transcendit que la víctima i l’agressor es coneixien i que l’atac podria ser conseqüència d’algun altre enfrontament previ.

Tanquen una platja de Blanes tres vegades diferents per excés d'aforament

La Policia Local de Blanes i Protecció Civil han tancat tres dies els accessos  de la  platja de Cala Bona  del municipi per haver superat l'aforament màxim permès. El primer d'ells va ser el diumenge 28 de juny. El cap de setmana següent, el dissabte 4 i diumenge 5 de juliol es va haver de repetir la mateixa operació per evitar que la gent seguís accedint a la platja. Davant de l'augment de públic, l'Ajuntament ha decidit contractar 12 agents ciutadans més que ja s'incorporaran aquest cap de setmana per tal de reforçar la vigilància dels aforaments  màxims permesos. Aquesta nova figura substituirà la dels informadors.

Concretament, es van tallar tots els accessos: des dels que hi ha a tocar del nucli urbà, fins als de la rotonda de la urbanització de la Cala de Sant Francesc. El passat dissabte a les 11.45 hores del migdia ja s'havia superat l'aforament i es va prohibir l'accés. De fet, la restricció no es va aixecar fins a les 16.45 hores de la tarda, quan l'afluència de gent va tornar a la normalitat. L'endemà, el procediment es va avançar a les 10.00 hores del matí i es va allargar a les 16.00 hores de la tarda.

En el dispositiu dissenyat per tancar els accessos hi ha un agent de la Policia Local de Blanes en cada punt on els vehicles poden accedir per anar a la platja de Cala Bona. No es deixa accedir a ningú tret que demostrin que tenen una reserva en el restaurant que hi ha. A més, també compten amb cartells informatius.

Per altra banda, l'Ajuntament ja ha iniciat el procés de contractació de 12 persones que faran d'agents ciutadans. Aquesta figura s'afegirà a la plantilla de l'equip del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme del municipi. Comptaran amb la indumentària similar a l'uniforme de Protecció Civil i la seva tasca serà reforçar la vigilància de l'aforament de les platges. Aquesta figura substituirà als informadors que hi havia des de l'1 de juny, quan va començar la temporada de bany i que estaven contractats a una empresa de seguretat.