Un agent de la Policia Local de Girona

Tiroteig en una persecució policial a Catalunya: un ferit i un fugitiu

La persona ferida va ser ràpidament traslladada a un centre hospitalari de la localitat

Tarda complicada per als Mossos d'Esquadra i la policia local de Tordera, al Maresme, en el moment en què van intentar reduir uns delinqüents.

Un presumpte lladre va resultar ferit de bala a la panxa quan fugia de la policia a Tordera aquest dimarts a la tarda, segons ha pogut saber l'ACN

Els fets van començar cap a les quatre a la sortida 9 de l'AP-7, en terme de Maçanet de la Selva. Efectius dels Arro dels Mossos van veure un vehicle col·locat de manera sospitosa al costat d'un altre, i, pensant que podia ser un furt, s'hi van adreçar. 

En el moment en què els agents es van acostar, el primer va fugir. Part dels Arro es van quedar amb les presumptes víctimes i els altres van perseguir el vehicle escàpol per l'N-II fins que el van perdre de vista a l'altura de Tordera. 

Aleshores van contactar amb la Policia Local del municipi, que poc després va confirmar que tenien un detingut. L'altre home ha fugit corrent.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

Un ferit i un fugitiu

La Policia Local de Tordera va indicar que al voltant de les quatre de la tarda els Mossos els van informar del vehicle que havia fugit després de cometre el presumpte delicte. 

El vehicle va entrar al veïnat de Sant Pere on va ser interceptat per efectius del cos de seguretat local mentre circulava en direcció contrària pels carrers.

Segons ha pogut saber l'ACN, una parella d'agents del cos de seguretat local va donar l'alto al vehicle en una zona propera a centres escolars, en un moment en què els alumnes començaven a sortir de les instal·lacions. 

El cotxe va fer cas omís de les indicacions i va seguir circulant a gran velocitat. Va ser en aquest instant, quan un dels agents va disparar al cotxe i un tret va ferir el conductor. 

L'home va ser ràpidament traslladat a l'hospital, encara que l'altre va aconseguir fugir corrent i, en aquests moments, la policia encara el busca.

De moment, ni l'Ajuntament ni els Mossos confirmen oficialment que hi va haver un tret, però la Policia Local de Tordera, sí que ha indicat al seu compte de Twitter que els agents locals han actuat per reduir els ocupants del vehicle i evitar riscos a les persones que en aquell moment es dirigien a la sortida de l'escola. 

També han confirmat que durant la intervenció, un dels ocupants ha resultat ferit i ha estat detingut i traslladat a un centre sanitari.

Una de les hipòtesis amb les quals es treballa és que els dos individus podrien haver-se estat fent passar per policies per guanyar-se la confiança de les víctimes a l'AP-7.