Imatge de la jove assassinada a Terrassa al costat de Carlos, el 19 de gener de 2020

El polèmic titular d'un diari de Madrid sobre el mosso que va matar la seva ex

Judith i Carlos havien estat parella, però ell mai va acceptar la ruptura

La mort de Judith a mans de la seva exparella ha commocionat a familiars, amics i veïns de la jove estudiant d’infermeria. Centenars de persones s’han manifestat en contra de la violència masclista a Terrassa, condemnant aquest assassinat que és el segon ocorregut a Catalunya en el que portem de 2020. Però entre el dolor i la consternació, ha destacat el sorprenent titular escrit a ‘Periodista Digital’: «Un Mosso català mata a trets a la seva exparella». Una redundància que caldria evitar, ja que Mossos d’Esquadra és la policia pròpia de Catalunya.

Segona víctima mortal de violència masclista

Judith ha estat la segona víctima mortal de violència masclista a Catalunya aquest 2020 –la primera va ser Mònica, assassinada el dirà de Reis juntament amb la seva filla de tres anys– i la tercera de tot l’Estat. L’any 2019 es van registrar la xifra més alta d’assassinats en els darrers cinc anys: 55 casos de dones que van morir en mans de les seves parelles o exparelles; i des de l’any que es va començar a registrar les dades, el 2003, en són 1.036.

Carlos, exparella de Judith, era agent dels Mossos d’Esquadra i no havia acceptat mai la seva ruptura. Tot i que no consten antecedents per violència de gènere, l’home la perseguia i insistia a tornar, fins que la va esperar a l’aparcament on vivia la jove i la va matar disparant-li un tret al cap amb la seva arma reglamentària, per després suïcidar-se ell. La seva mort ha consternat tots els veïns i ciutadans de Terrassa, a més de tota la seva família i amics que li han dedicat emotives paraules per acomiadar-se d’ella.

També et pot interessar...