Imagen de Tomás Gimeno con sus hijas Anna y Beatriz Zimmermann

«Quan Tomás Gimeno surt de la seva finca, ja porta les nenes mortes al cotxe»

Minuts abans de posar fi a la vida de la petita, Tomás Gimeno va enviar a la seva exdona Beatriz Zimmermann un àudio de veu d'Olivia

Tomás Gimeno continua sent el lamentable protagonista de la pàgina d'esdeveniments. Les informacions sobre el presumpte assassinat de les filles, Anna i Olivia, han estat moltes. L'última va sortir el divendres, i se suposa que Tomás Gimeno va enviar a la seva exparella un missatge d'Olivia abans d'ofegar-la.

El relat dels fets que recull la interlocutòria judicial revela que Tomás Gimeno ho tenia tot mil·limètricament calculat. És el relat d'una ment freda i calculadora, la història terrible del dia 27 d'abril de 2021.

Tomàs Gimeno ho tenia tot calculat

Segons la interlocutòria, el dia que Tomàs va matar les petites va anar a recollir Olivia a la guarderia. Prèviament ja havia recollit Anna, la petita. Ell tenia una relació sentimental amb la directora de l'escola bressol. Aprofitant el pretext, li va donar un estoig amb cinta d'embalar i li va demanar que li truqués a les 23.00 hores.

Captura del vídeo de les nenes desaparegudes Anna i Olivia
Tomàs Gimeno va utilitzar Olivia el dia que la va assassinar: va fer que li enviés a la seva mare. | Twitter 

Tot i això, l'estoig contenia 6.200 euros i una carta de comiat. Segons explica 'El País', aquella tarda, la del 27 d'abril del 2021, s'havia succeït amb aparent normalitat.

Anna estava amb els seus avis i Olivia a classe de tennis. Aprofitant-ho, Tomás Gimeno va anar a comprovar si el motor del vaixell funcionava. Posteriorment, a les 19:47 hores d'aquell dia, Tomàs va arribar amb les filles (que ja les havia recollit) a la finca familiar.

Tres minuts després (a les 19:50 hores) Olivia envia un missatge a la seva mare. Li diu, segons recull Telecinco, que el seu pare vol que vagi a casa seva a les 21:00 hores, agafi uns quadres i fiqui el cotxe a dins.

L'autòpsia va revelar dijous passat, 13 de gener, que la petita Olivia va morir entre les 19:54 i les 21:00 hores per asfíxia. Per això es deixa entreveure que a les 21:05 hores, amb Tomás Gimeno ja fora de la finca, les portava mortes al cotxe.

Fotomuntatge de Beatriz Zimmermann i les seves filles, Anna i Olivia, assassinades pel seu pare, Tomás Gimeno
Beatriz Zimmermann va fer el que Tomàs li va demanar en tot moment. | La Noticia Digital 

Les nenes haurien mort a la finca

Posteriorment i amb les nenes mortes, Tomàs arriba a casa dels seus pares. D'amagat deixa el seu gos, diverses targetes de crèdit i els dos jocs de claus del seu Alfa Romeo. Ell, al contrari, conduïa un Audi, on ja portaria les nenes sense vida a l'interior.

Després apareix Beatriz Zimmermann, la mare de les petites. Arriba a la finca familiar i fa allò que Olivia li demana a través de Tomàs: agafa els quadres i li truca. Gimeno, seguidament, menteix a la seva exdona dient-li que va amb les nenes a sopar alguna cosa i després els hi porta.

Va ser mentida. Tomàs Gimeno va aprofitar aquell moment per anar al port i carregar diversos objectes al vaixell. Entre ells, les bosses on anaven les nenes ja mortes. Eren les 21:40 hores i quan Tomás Gimeno sortia del port.

Una hora després, a les 21:51, Beatriz truca desesperadament Tomás Gimeno. Segons la interlocutòria està nerviosa i li demana explicacions.

Muntatge amb una foto del vaixell 'Ángeles Alvariño' i una de Tomás Gimeno
L'Àngels Alvariño va buscar durant molts dies Tomás Gimeno. | España Diario 

«No veuràs més ni a les nenes ni a mi»

Després que Beatriz truqués a Tomàs, ell li diu que ja estava fora de les illes amb les nenes. Vuit minuts més tard, a les 21:59 hores, Beatriz torna a trucar i Tomàs li diu: «No veuràs més ni a les nenes ni a mi».

Beatriz ràpidament acudeix a la Guàrdia Civil i torna a trucar a Tomás entre les 22:30 i les 22:40 hores. L'anomena des de la caserna i Tomás Gimeno arriba fins i tot a parlar amb algun agent, segons explica 'El País'.

Però ja no hi ha res a fer: Tomàs llença les filles al mar «sobre una zona que coneixia». Anaven en bosses llastrades per una àncora, segons especifica Telecinco.

Cinta de la guardia civil para delimitar un cordón de seguridad
Tomás Gimeno es va fer amb dos agents de la Guàrdia Civil després de matar les seves filles. | ÁNGEL ULLATE

Dos agents el van aturar, però no en sabien res

Finalment, el mòbil de Tomás Gimeno es va quedar sense bateria i torna a Tenerife. Dos agents l'aturen i l'adverteixen que el poden sancionar per saltar-se el toc de queda. Aquest els diu que se'n va a dormir i seguidament Tomàs pregunta al guàrdia de seguretat del port de la Marina de Tenerife si té un carregador per al mòbil.

No li serveix i compra'n un a la benzinera. A les 12:00 hores torna al port, carrega el mòbil i salpa. Va ser llavors quan Tomàs va desaparèixer. I fins avui.