Interior de la presó de Puig de les Basses

Mor un pres de 25 anys al centre penitenciari de Puig de les Basses

Tot apunta a un suïcidi, segons el Departament de Justícia

El centre penitenciari Puig de les Basses, a Figueres, ha viscut un difícil succés aquest dijous. La presó de l'Alt Empordà ha vist com un dels interns s'hauria tret la vida en una de les cel·les del mòdul 5.

Una informació que ha facilitat el Departament de Justícia i que han indicat que tot apunta que podria tractar-se d'un suïcidi. Un tràgic incident a la presó catalana que no és el primer cop que viu una d'aquestes situacions en els últims mesos.

Troben a l'intern penjat amb un llençol

Complicada situació la que s'han trobat els professionals de vigilància del mòdul 5 del centre penitenciari Puig de les Basses. En arribar a la cel·la, s'han trobat l'intern penjat amb un llençol a l'interior, a tres quarts de cinc de la tarda.

L'han estès a terra i han avisat els serveis sanitaris del centre, així com una ambulància medicalitzada de l'exterior. Les maniobres de reanimació mèdiques s'han allargat durant tres quarts d’hora, però finalment els metges han certificat la mort del pres.

L'intern que s'hauria suïcidat compartia cel·la al mòdul 5. Complia dues condemnes de presó per robatoris amb violència i intimidació, fins al 2026, informa Justícia.

La comitiva judicial s’ha desplaçat al centre penitenciari i investiga les circumstàncies del decés.

El Departament afegeix, finalment, que la Direcció General d'Afers Penitenciaris i la mateixa presó estan recollint tota la informació sobre el cas per col·laborar amb les autoritats judicials.
 

Eviten que un intern mori penjat

El passat mes de juliol, funcionaris de vigilància del centre penitenciari Puig de les Basses, a Figueres, van evitar que un intern morís penjat.

L'home estava en un mòdul residencial de vida ordinària i va dur a terme l'intent de suïcidi, però en aquell moment el va descobrir el company de cel·la, que va avisar els funcionaris i van poder impedir l'acció. L'intern va passar a la infermeria de la presó. L'home tenia ordre d'expulsió del territori per a aquella mateixa setmana.

Precisament, diverses entitats en favor dels drets humans van demanar que s'investiguin a fons les morts de les últimes setmanes en presons catalanes i que s'acabi amb l'aïllament penitenciari.