Tomás Gimeno, pare i segrestatador d'Anna i Olivia, desaparegudes l'abril de 2021 a Tenerife

Tomás Gimeno tenia la intenció de fugir fins que es va trobar amb la Guàrdia Civil

Els investigadors creuen que després de matar les seves filles i trobar-se amb els agents va canviar els seus plans

Els investigadors segueixen analitzant la desaparició i mort d'Anna i Olivia a mans del seu pare, Tomás Gimeno. Fins que apareguin els seus cossos, o almenys el del pare, totes les hipòtesis continuen obertes.

Així i tot, la Guàrdia Civil continua pensant que Tomás es va suïcidar després d'acabar amb les seves filles i es va llastrar al mig de l'oceà. Però també creuen que aquesta no era la seva intenció inicial, sinó que el pare de les nenes volia fugir per seguir fent mal a Beatriz.

Cada vegada està més clar, si és que mai hi va haver dubtes, que Tomás volia fer el dany més gran possible a la seva exparella. Finalment ho va fer amb allò que més li dol, amb les seves filles, però els seus plans no acabaven aquí.

Ell volia fugir després d'acabar amb les seves filles perquè el patiment de Beatriz fos etern. El seu problema és que la nit en què va matar les nenes, aquell 27 d'abril, es va trobar amb la Guàrdia Civil.

Desafortunadament, ningú sabia encara que Tomás no li havia tornat les nenes a la seva mare. Ella no l'havia denunciat encara quan el pare va trobar als dos agents, que li van posar una sanció per saltar-se el toc de queda.

Cal recordar que en aquell moment el toc de queda a Tenerife era a les 23:00 hores. Tomás acabava de tornar d'alta mar, on ja havia llançat les bosses amb els cossos de les seves filles dins.

La seva trobada amb els agents, segons els investigadors, el va fer canviar de plans. «Ho tenia tot estudiat i ho va fer tot de forma robòtica, excepte l'última part, la de posar fi a la seva vida», expliquen fonts de la Benemèrita.

No és que Tomás es penedís d'haver matat les seves filles, sinó que no podia suportar la mala imatge que hi hauria sobre ell. Els experts estan convençuts que el pare de les nenes era una persona narcisista amb un gran concepte de si mateix.

Ell es va adonar que quan la societat s'assabentés d'allò que havia fet es convertiria en el més odiat, i el seu ego no podia suportar això, segons els investigadors. Per això després de trobar-se a la Guàrdia Civil va canviar de plans.

Com que no tenia bateria al mòbil, va anar a comprar un carregador i va tornar a alta mar. La Guàrdia Civil creu que el fet de no tenir bateria no li importava quan anava a fugir, però després ho necessitava per acomiadar-se definitivament.

Tomás podria haver patit una mort «horrible»

Quan va tornar a alta mar, Tomás va trigar dues hores més a suïcidar-se. Si més no, aquest és el temps en què el senyal del seu mòbil va estar actiu fins que es va desconnectar. Per als investigadors, el fet que trigués dues hores demostra que no tenia molt clar que volgués matar-se.

Va necessitar temps per convèncer-se a si mateix i per a armar-se de valor per llastrar-se al mar. En aquest sentit, al principi creien que podria haver optat per la 'mort dolça', encara que després la van descartar.

Finalment, els experts creuen que la mort de Tomás hauria estat tot el contrari, una de les més doloroses. Si Tomás es va llastrar amb les ampolles d'oxigen, es va enfonsar ràpidament en l'aigua. Això hauria provocat un augment de la pressió a la qual estaria sotmès.

Al seu torn, la pressió podria haver-li rebentat les orelles. I si hagués intentat tornar a pujar, en penedir-se, hauria estat molt pitjor. En aquest cas, l'aire dels pulmons s'hauria expandit en perdre pressió i també li haurien rebentat.

Fos quin fos el final que Tomás va decidir donar-se, els investigadors tenen clar que va ser una decisió d'última hora. Era una de les opcions que estudiava, encara que la seva favorita, en principi, era fugir i seguir fent mal a Beatriz.

Ara només queda trobar el seu cos perquè aquesta hipòtesi es pugui veure confirmada i la mare de les nenes pugui deixar de tenir por.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.