Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Yéremi Vargas i el seu pare, J.F. Vargas

Tornen a detenir el pare de Yéremi Vargas: una altra menor de 13 anys l'acaba de denunciar

Després de saber que dimarts van detenir Juan Francisco, el pare de Yéremi, una adolescent de 13 anys ha explicat a la policia què va passar fa un any

Juan Francisco, el pare de Yéremi Vargas, ha tornat a ser detingut per presumptes abusos a una menor d'edat. Dimarts va quedar en llibertat provisional després que se'l detingués per una presumpta agressió sexual a la seva filla de 13 anys. Tot just 48 hores després, l'han tornat a arrestar pel mateix delicte.

Segons acaba d'avançar 'El programa del verano' de Telecinco, Juan Francisco ha estat detingut per una nova denúncia. Una menor d'edat l'ha denunciat una agressió sexual que va tenir lloc fa més d'un any. I ha assenyalat el pare de Yéremi com a culpable, motiu pel qual l'han arrestat.

Yéremi Vargas va desaparèixer el 10 de març de 2007 i el seu cas segueix plantejant moltes incògnites. El seu pare, Juan Francisco, feia poc que s'havia separat de la seva mare, Ithaisa. En un primer moment també el van assenyalar per la desaparició de l'infant, però la policia el va investigar i va descartar que hi estigués implicat.

Catorze anys després de la desaparició de Yéremi, una altra filla de Juan Francisco l'ha denunciat per una agressió sexual. Es tracta d'una filla que va tenir amb una altra dona poc després dels fets i que ara té 13 anys. Assegura que el seu pare va abusar d'ella, però ell ho nega i parla d'un complot orquestrat en contra seu.

Els veïns van sentir com la nena cridava

Després d'escoltar les explicacions del detingut, el jutge va ordenar que quedés en llibertat provisional amb mesures cautelars. Juan Franciscp no pot acostar-se a la seva filla, almenys fins que s'aclareixin els fets. En un primer moment, la policia va donar veracitat a la denúncia de la menor, tot i que hi ha una investigació en marxa.

A més, els veïns del pare de Yéremi ratifiquen la versió de la nena i asseguren que la van sentir cridar. Els inquilins de les cases continues a la del detingut expliquen que aquella nit van sentir diverses vegades com la nena cridava: «papa, no, si us plau!». Ho diuen des de l'anonimat, perquè tenen por de les represàlies.

Els veïns de Juan Francisco tenen por d'ell després de sentir els crits punyents de la nena. Un comenta que té por per les seves filles «perquè el seu balcó dona a l'habitació d'una d'elles, i ell sempre hi és». El cas se segueix investigant i hi ha incògnites per resoldre.

Segons la versió de Juan Francisco, ell ha estat víctima d'un complot organitzat per l'entorn de la nena. Un dels testimonis corrobora aquesta versió i assegura que el pare dormia quan va passar tot. Diu que la seva filla el va despertar perquè volia marxar de casa, i arran d'això es va desmaiar.

La nena l'acusava d'haver abusat d'ella, però ell li deia a crits: «Jo estava dormint!». Ella li deia que se'n volia anar amb la seva mare. La policia està investigant totes aquestes versions i no descarta cap hipòtesi al respecte.

Tornen a detenir el pare de Yéremi

Aquest migdia, 'El programa del verano' ha informat de la nova detenció del pare de Yéremi. Segons explica Ana Terradillos, «acaben de detenir, per segona vegada aquesta setmana, el pare de Yéremi Vargas, a qui s'acusa d'un delicte sexual contra una altra menor».

La presentadora del programa detalla que la denunciant és una adolescent de 13 anys que assegura que Juan Francisco Vargas va abusar d'ella fa un any. Arran de la denúncia, l'home ha estat arrestat avui a les 12:20 hores i està a l'espera de passar a disposició judicial novament.

Aquest dimarts, la menor ho va explicar als seus pares quan va veure que l'havien detingut. «Són els seus pares els que la porten a la comissaria de Puerto del Rosario, a Fuerteventura», explica la periodista. La policia ha posat en marxa un nou operatiu per a detenir el pare de Yéremi.

Dos agents de la Policia Nacional han acudit al domicili del sospitós, però no hi era. Llavors s'han desplaçat fins a casa de la seva germana, on sí que hi era. Des d'allà l'han traslladat a dependències policials perquè doni la seva versió dels fets.