Gent jugant a cartes

Una partida de cartes familiar acaba en tragèdia: la germana mata al germà

La noia, de 19 anys, porta gairebé un any i mig a la presó

Hagatha va posar fi amb la vida del seu germà després d'apunyalar-li al pit el juliol de 2018. Els fets van succeir en una casa rural a Múrcia que la família havia llogat per passar el cap de setmana.

Marly, mare dels dos nens i d'origen brasiler, es va traslladar a Espanya fa tretze anys i un temps després va aconseguir portar als seus fills cap aquí. Segons explica a 'El Español' «els meus fills es portaven molt bé, mai discutien i sempre estaven jugant i gastant-se bromes».

La dona relata que aquell dia, després de menjar-se una paella en companyia de tota la família, es van posar a jugar una partida de cartes. El nen, Wellington de 26 anys, es va adonar que la seva germana Hagatha, de 19, feia trampes amb les fitxes i van començar a discutir. «Wellington va començar a pegar a Hagatha i jo em vaig posar al mig per separar-los però em van apartar tirant-me a terra».

Segons el mitjà citat, el jove anava molt begut en el moment dels fets. A més, com que era de complexió molt gran no el van poder detenir entre els familiars, el que va provocar molts danys a Hagatha que va arribar a quedar-se inconscient durant uns moments.

Wellington va decidir marxar i tornar a casa seva, però mentre es trobava fent la maleta, Hagatha, després de recobrar la consciència, va agafar un ganivet, es va dirigir a l'habitació i li va clavar al pit.  Quan la mare va entrar a l'habitació el seu fill s'estava dessagnant i no parava de repetir-li: 'Mare, no puc respirar'. «Quan el van posar a l'ambulància sabia que no el tornaria a veure» assegura la dona.

La mare demana la llibertat de la seva filla

Ara Marly lluita perquè la seva filla surti de la presó abans que se celebri la vista oral en la qual se la jutjarà per un delicte d'homicidi «estic lluitant perquè l'Hagatha és l'únic que em queda a la vida, el meu fill està al cementiri i la meva filla a la presó».

L'advocat de la noia al·lega que en el moment dels fets, i després d'haver-se quedat inconscient, no estava en plena facultat de condicions. Hagatha feia un temps que estava en depressió i s'havia intentat treure la vida en diverses ocasions. De fet, a les diligències de la policia, es recull que la reacció de la noia en veure que el seu germà es dessagnava va ser intentar tallar-se les venes, però els familiars li van impedir.

Hagatha porta a la presó gairebé un any i mig, tot i que tant la mare com l'advocat, asseguren que la voluntat de la jove no era matar al seu germà. En quant es va adonar del que havia fet de seguida va intentar taponar la ferida i demanar ajuda. Marly assegura que «em dol molt veure a la meva filla així perquè cada vegada que la vaig a veure a la presó em diu que donaria la seva vida perquè el Wellington continués viu».

També et pot interessar...