Es disparen els polissions en camions a La Jonquera

Han localitzat setze persones amagades en vehicles a la frontera en pocs mesos

Localitzen 16 persones amagades en camions a la Jonquera en pocs mesos | Catalunya Diari

En poc més d’una setmana, vuit persones sense papers han aparegut amagades en camions a la frontera gironina. Des del mes de setembre la policia té constància de quatre casos amb 16 immigrants procedents del municipi fronterer entre França i Itàlia, Ventimiglia.

Tots els casos tenen en comú que els conductors havien passat la nit anterior a Ventimiglia  i no s’havien adonat que portaven polissons fins que no paraven a Espanya. Les persones immigrants s’adonaven que havien travessat la frontera en rebre una notificació al mòbil. Tot i això, l'objectiu dels immigrants era arribar fins a França, que era el preu acordat amb les màfies.

Cinc homes viatjaven com a polissons dins la caixa d'un camió 

L’últim cas va tenir lloc aquest dimarts a la Jonquera, quan un camioner, en aturar-se, va sentir sorolls i va alertar els Mossos d’Esquadra. Els agents van localitzar cinc homes d’entre 21 i 32 anys dins la caixa del camió que van ser traspassats a la Policia Nacional.

Els homes són naturals de Somàlia, Níger, Costa de Marfil i Eritrea (2) i no havien estat identificats mai a Espanya. El conductor va explicar als agents que viatjava de Sèrbia fins a Madrid, que havia passat la nit a Ventimiglia i no havia parat de conduir fins a La Jonquera. La Policia Nacional va procedir a la readmissió, que consisteix en retornar els immigrants a França.

La Policia Nacional va procedir a la readmissió | Catalunya Diari

Aquests fets són similars amb els que van ocórrer el dia 4 de desembre, quan es van localitzar tres persones dins la caixa del camió a l’N-II a Biure. Es tractava d’un noi de 26 anys i dos menors d’edat que també s’havien amagat al vehicle la nit anterior a Ventimiglia. L’adult va ser retornat a França i els menors, de 16 anys, van ser traspassats als Mossos d’Esquadra per ser acollits.

A inicis del 2018 s'hi van localitzar fins a 75 persones indocumentades 

Durant la tardor també han tingut lloc dos episodis similars, un el 10 d’octubre i l’altre el 20 de setembre. El cas de l’octubre va succeir a La Jonquera quan un conductor va localitzar quatre adults i un menor procedents de Pakistan i Bangladesh a la caixa del camió. El cas de setembre va tenir lloc a Llers, quan el camioner va trobar tres homes dins la caixa procedents d’Eritrea i Sudan del Sud.

En tots els casos la Policia Nacional va comprovar que viatjaven sense documentació i va retornar els adults a França. L’any passat, entre febrer i abril, es van localitzar una quinzena de camions amb 75 persones indocumentades que volien entrar al país.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari