Diners

La Generalitat proposa un nou salari mínim a Catalunya

Govern ha presentat la proposta equivalent a un total de 17.353 euros repartits en 14 pagues

La Generalitat ha proposat un nou salari mínim a Catalunya. En concret, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dijous que presentaran una nova proposta perquè el salari mínim català sigui de 1.239 euros bruts.

Gairebé 17.400 euros, en 14 pagues

Després de la  reunió del ple del Consell de Relacions Laborals –format per Foment, Pimec, CCOO i UGT– d'aquest dijous, Aragonès, acompanyat del conseller d'Afers Socials i Treball, Chakir el Homrani, ha anunciat que han proposat que el salari mínim català de referència sigui de 1.239 euros bruts, és a dir, un total de 17.353 euros repartits en 14 pagues.

Els càlculs d'aquest salari mínim van inicar-se el passat mes de juliol, segons va comunicar Aragonès, i que en qüestió de tres mesos presentarien els resultats, tot i que els tràmits oficialment van començar a l'agost. Cal destacar que el Govern català no té les competències necessàries per a poder modificar el salari mínim a Catalunya, així que aquesta modificació només es pot fer a través dels convenis col·lectius.

Aragonés ha defensat aquesta modificació del salari mínim català argumentant que  el cost de la vida a Catalunya és més elevat que a la resta de l'Estat espanyol i, a més, senyala que és recomanable que aquest equivalgui al 60% del sou mitjà de cada país. Tanmateix, cal que els sindicats i les patronals arribin a un acord per modificar els convenis col·lectius, tot i que el vicepresident va expressar que també afectaria els sous dels empleats públics i al cost de les licitacions públiques que contractin entitats o empreses externes.

També et pot interessar...