Un treballador de Serveis Ambientals del Vallès va sostreure 48.005 euros de l'empresa

La companyia, que depèn del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, va detectar irregularitats l'any 2016

Un treballador de Serveis Ambientals del Vallès Oriental (Savosa) va apropiar-se de 48.005 euros de l'empresa, que depèn del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental. Segons informa 'El9Nou', l'home va sostreure petites quantitats de diners continuadament durant el període entre l'any 2007 i el 2016. Va ser llavors, l'any 2016, quan es va observar una irregularitat i es van descobrir les darreres. Probablement, l'home hauria continuat apropiant-se de més diners si no hagués estat enxampat.

Lamenten la manca de control sobre l'empresa

Amb tot, va ser acomiadat i denunciat. El treballador, que va haver d'acudir a judici, va arribar a un acord amb la Fiscalia. Així, va reconèixer els fets i va ser condemnat a una pena de presó inferior als dos anys perquè la quantitat sostreta no superava els 50.000, fet que va permetre-li evitar l'ingrés al centre penitenciari. Ara bé, en cas de tornar a delinquir, podria entrar-hi, ja que té antecedents penals. L'home treballava des de feia molts anys a Savosa i era el responsable de comptabilitat i administració. L'informe de la Sindicatura de Comptes cita aquest cas com un clar exemple de la manca de «control financer» sobre l'empresa pública.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari