Un tren de Rodalies de Catalunya en marxa

Un tren de Rodalies atropella una persona: «no estava autoritzat el pas»

No han transcendit detalls de l'estat de la persona atropellada

Greu accident a Rodalies de Catalunya. Un tram de la línia R3 ha quedat aturat durant més d'una hora aquest dilluns, a causa de l'atropellament d'una persona entre les estacions de Mollet - Santa Rosa i Parets del Vallès. Tal com ha informat Adif a les seves xarxes socials, l'atropellament s'hauria produït en una zona en què el pas no estava permès. 

«RodaliesBarcelona, ​​línia R3: Interrompuda la circulació entre Mollet Santa Rosa i Parets del Vallès per l'accident d'una persona en un punt no autoritzat de pas», ha publicat al seu compte oficial de Twitter.

Rodalies de Catalunya també ha informat del succés a les seves xarxes socials. Fins al moment, no han transcendit més detalls sobre l'estat de la persona que ha estat atropellada. Això sí, han sigut diverses les afectacions que ha ocasionat l'incident les quals han superat els 60 minuts en retards a la resta de línia.

«R3: Circulació interrompuda entre Parets del Vallès i Mollet Santa Rosa a causa de l'atropellament d'una persona. Gestionant un pla alternatiu de transport per carretera en el tram afectat. Afectacions que poden superar els 60 minuts a la resta de la línia».

▶️ El vídeo de la setmana

Tancada la prealerta del Pla Ferrocat

En el moment en què s'ha emès l'avís del greu atropellament, Protecció Civil ha activat l'anomenat Pla Ferrocat, el qual és el protocol d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril per a les emergències ferroviàries a Catalunya. 

«Interrompuda la circulació a l'R3 per un atropellament entre Mollet Santa Rosa i Parets del Vallès. Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla Ferrocat».

A hores d'ara, però, la Direcció General de Protecció Civil ha tancat la prealerta, ja que, finalment, s'ha establert el servei de transport per carretera.

«Protecció Civil tanca la prealerta del Pla Ferrocat perquè s'ha gestionat el servei de transport per carretera. Es manté el tall de la circulació de trens R3 entre Mollet i Parets», ha informat.

Tot just fa unes hores, Rodalies de Catalunya ha informat que ja ha quedat restablerta la circulació de la línia afectada amb la normalització progressiva del servei.

«R3: Circulació restablerta i normalització progressiva del servei».