Imatge d'una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a Barcelona

Tres dones ferides, una de molt greu, per l'accident d'una carrossa a Catalunya

Van haver de ser traslladades a l'hospital

L'accident d'una carrossa que participava en la Festa de l'Estany de Puigcerdà, a Girona, ha deixat 19 persones ferides, aquest diumenge, 27 d'agost.

El Sistema d'Emergències Mèdiques es va desplaçar al lloc dels fets amb 4 unitats terrestres per atendre les víctimes. Segons informen, la majoria dels ferits van ser donats d'alta in situ, excepte tres dones que van ser traslladades a l'hospital.

Tres ferides de gravetat

Les tres dones van ser traslladades a l'Hospital de la Cerdanya, dues en estat lleu i una tercera en estat molt greu. L'accident, segons informa l'Agència Catalana de Notícies, es va produir quan la carrossa es va desenganxar del vehicle que la transportava.

La carrossa formava part de la desfilada que es feia a la zona del Parc Schierbeck. Una desfilada que aquest any estrenava noves condicions, però que, finalment, no es va poder acabar de celebrar.

Arran de les condicions meteorològiques, l'Ajuntament de Puigcerdà va suspendre la desfilada del vespre, els concerts de la tarda i la Festa de l'Estany. El piromusical, de les 23.00 hores, va servir per anunciar el final de festa.

Cap de setmana amb diversos successos

Aquest no és l'únic esdeveniment que s'ha produït durant les darreres hores a Catalunya. Aquest diumenge, 27 d'agost, un grup d'excursionistes han resultat greument ferits al Pallars Sobirà.

Els excursionistes van sortir a fer senderisme, malgrat les múltiples alertes del temporal, i es van quedar atrapats al llac de Certascan. Els Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins al lloc dels fets per rescatar-los i, finalment, els van traslladar al refugi.

Les darreres informacions indiquen que dos dels excursionistes tenen una hipotèrmia greu i que el tercer es troba estable. Segons ha informat l'ACN, han passat la nit amb els Bombers al refugi.