Muntatge fotogràfic entre una imatge de la Terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona i els Mossos d'Esquadra

Els Mossos avisen: el gest que has de fer quan viatges i t'estalviarà problemes

Si segueixes les recomanacions, pots evitar ser víctima

Setembre és a tocar i, amb ell, el final de les vacances. Tot i això, encara hi ha persones que han triat setembre per gaudir de les seves vacances i desconnectar.

El cos dels Mossos d'Esquadra n'és conscient, i sap que els lladres continuen sense abaixar la guàrdia. És per això que, el cos policial continua emetent recomanacions per evitar que siguis víctima de robatoris.

El darrer avís dels Mossos

L'últim avís que ha emès el cos de la policia catalana a la ciutadania ha estat aquest dijous, 24 d'agost. Un avís on han deixat clar que els lladres, a més de robar a les cases, també es poden centrar en el teu equipatge.

«A l'aeroport, estació de tren o al port no perdis de vista les maletes ni les bosses de mà. Una breu distracció i algú se les pot emportar», han indicat a través de X (abans Twitter).

L'avís recomana extremar la vigilància amb les nostres pertinences, especialment quan marxem de vacances. Tot i que és en aquests llocs on s'ha d'extremar la vigilància, la realitat és que els lladres poden ser presents a qualsevol lloc. Per això, cal vigilar sempre.

Els lladres veuen més que tu

Des d'inicis de la temporada estival, el cos de seguretat català està alertant la població sobre els darrers cops dels lladres. A més d'aquest últim avís, la policia va avisar fa uns dies del perill que suposa aparcar el cotxe sempre al mateix lloc i deixar elements de valor a l'interior.

«Estigues atent al teu entorn quan estiguis aparcant el vehicle. De vegades els lladres vigilen i observen. Si veus algun sospitós, truca al 112», indiquen els agents. A més d'això, els agents recomanen no deixar aparcat gaires dies el cotxe al carrer.

«No deixeu el vehicle aparcat molts dies a la via pública, canvieu-lo de lloc en la mesura del possible», recomanen.

A més, també recomanen anar amb compte amb les pertinences que es deixen al cotxe, ja que això pot fer que els lladres et robin.

«No deixis objectes tapats o mig tapats a l'interior del vehicle. Els lladres veuen més que tu. Et trencaran el vidre per saber què tens amagat», adverteixen.