Diversos cotxes aparcats sota el sol amb un arbre darrere

Els Mossos expliquen què has de fer amb el cotxe si aparques sovint al carrer

Canviant els hàbits, podem reduir la probabilitat que ens trenquin un vidre del vehicle

Aparcar el cotxe al carrer és una de les coses més habituals. Tot i això, hi ha alguns detalls a tenir en compte si volem evitar trobar-nos amb una finestra trencada quan tornem al nostre vehicle.

Des del cos policial dels Mossos d'Esquadra, han especificat quines conductes hauríem de canviar quan aparquem sovint el cotxe a un carrer o descampat.

L'avís dels Mossos

«No deixis objectes tapats o mig amagats a l'interior del vehicle. Els lladres veuen més que tu. Et trencaran el vidre per saber què tens amagat o tapat», adverteixen.

Els Mossos d'Esquadra avisen la població que deixar coses a l'interior del cotxe pot fer que ens acabin robant. Per evitar-ho, cal deixar qualsevol objecte en espais habilitats per a l' emmagatzematge, com ara la guantera o el maleter.

Guardeu-ho bé tot

És molt important no deixar cap objecte a la vista, sobretot els de valor. No deixeu ni bosses ni motxilles en llocs que es puguin veure perquè els lladres són capaços de trencar la finestra i emportar-s'ho tot.

El mateix va per les monedes que tenim al compartiment del davant perquè, encara que només siguin uns euros, són més que suficient perquè entrin a robar al nostre vehicle.

Recordeu de posar les motxilles al maleter quan deixeu el cotxe aparcat i en cap cas us oblideu de res personal als seients davanters o posteriors.

Compte si deixes aparcat el cotxe al carrer

Els Mossos d'Esquadra recentment també van explicar als usuaris que haurien de canviar el cotxe de lloc si el deixen aparcat molts dies a la via pública. A més, van recordar que sempre s'ha d'estar atent.

«Estigues atent al teu entorn quan estiguis aparcant el vehicle. Sovint els lladres vigilen i observen. Si veus algun sospitós, truca al 112», van indicar al perfil de Twitter.