Imatge d'un edifici del carrer riu Freser, a Girona

Mor un gos penjat després de saltar pel balcó quan fugia de la calor a Catalunya

El propietari estava de vacances

L'estiu deixa cada any històries d'animals que perden la vida per calor i deshidratació. Això és el que ha passat a Girona, un gos ha mort després de saltar pel balcó a la recerca d'ombra.

Segons ha informat l'Agència Catalana de Notícies, els fets van succeir en un pis situat al carrer del riu Freser, al barri de Sant Pau, situat a la capital gironina. El gos era un cadell de sis mesos, i feia uns quants dies que estava tancat a la terrassa del pis, sense ombra i lligat amb una corda.

Hauria saltat pel balcó a la recerca de l'ombra

Després d'uns dies sota el sol, l'animal hauria intentat saltar pel balcó per buscar una ombra per refugiar-se del sol. En intentar saltar, hauria quedat penjat per la corda i s'hauria escanyat.

La policia es va assabentar dels fets després que diversos veïns cridessin després de veure el gos penjat al balcó. A més, abans que aquest dilluns es produïssin els fets, la policia ja havia estat alertada de l'estat en què es trobava l'animal.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El propietari estava de vacances

Segons indica l'ACN, diversos veïns apunten que l'amo de l'animal havia marxat de vacances i havia deixat la mascota a casa. Li va demanar a un conegut que cuidarà el gos mentre era fora i aquest el deixava lligat per por que l'animal saltarà pel balcó, com va acabar fent.

Abans que passés la tragèdia, diversos veïns escoltaven el gos bordar i cridar, advertint que estava desatès. El conegut només s'encarregava de passejar l'animal tres cops al dia i donar-li aigua i menjar. La resta del dia se'l passava en una terrassa sense ombra i amb terra ceràmic.

Tot això amb unes condicions meteorològiques insuportables, on els termòmetres han arribat als 40ºC a Girona. Ara, la Policia Municipal ha detingut el propietari per un delicte de maltractament animal.