Muntatge fotogràfic entre els braços d'una persona agafant un telèfon mòbil i una imatge dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos revelen el gest que mai has de fer amb el mòbil: evitaràs ensurts

Si segueixes fent això, el més probable és que un lladre t'acabi escollint a tu com a propera víctima

Es podria dir que el mòbil és una extensió del nostre cos, ja que avui dia el portem a tot arreu i si per alguna raó ens el deixem, ens sentim una mica estranys.

Però de vegades tenir el mòbil a sobre pot ser una mica molest, almenys si volem fer alguna altra cosa, i gairebé tots tenim la mateixa tendència: posar-lo a una butxaca o guardar-lo a la bossa.

El problema és quan el dispositiu es pot veure perquè aleshores ens podem acabar convertint en un blanc molt fàcil.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

No guardeu el mòbil a la butxaca del darrere

Els Mossos d'Esquadra han volgut avisar una situació molt recurrent. Estem distrets amb el mòbil a la butxaca del darrere i de sobte una mà ràpida ens el treu i surt corrents.

«La butxaca de darrere, sobretot si sobresurt, no és el millor lloc per guardar el mòbil. És de fàcil accés pels lladres », adverteixen en una publicació que han compartit al seu perfil de Twitter

Compte a les terrasses

Però posar el dispositiu mòbil a la butxaca del darrere no és l'única mala mania que tenim. Una altra cosa que pot facilitar un robatori és deixar les nostres pertinències valuoses, com ara la cartera o el telèfon, damunt la taula mentre prenem una cosa a la terrassa d'un bar o restaurant.

Estar atents al que ens envolta

En el moment que el nostre telèfon és visible, augmenta el risc que vingui un lladre i s'ho emporti. Per això és molt important guardar-lo a llocs tancats o que no sobresurtin. D'aquesta manera, podem continuar tenint el dispositiu a prop nostre sense que ens l'intentin robar.

Tot i això, és molt important que estiguem sempre atents al nostre voltant i si veiem qualsevol actitud sospitosa, allunyar-nos o avisar les autoritats.