Imatge d'un pàrquing de cotxes subterrani

Els Mossos expliquen què has de fer quan aparquis si vols evitar un ensurt

La policia catalana alerta sobre la darrera tècnica dels lladres

La meteorologia d'aquest estiu convida a passar temps al carrer. Amb amics, parella o sol, sortir al carrer per passejar o per anar a la platja és un dels luxes que molts ens podem permetre.

Ara bé, cal anar amb compte perquè els lladres i els delinqüents cada cop són més presents. No només les ciberestafes cada cop són més freqüents i creïbles, sinó que els lladres, cada vegada, van adquirint més experiència. Una experiència que, sens dubte, ens perjudica les víctimes a nosaltres.

De fet, el període estival és el període auge dels robatoris i les estafes. Els delinqüents ja no se centren només en els col·lectius més vulnerables, sinó que se les enginyen per estafar i robar tots els col·lectius.

Des d'inici d'estiu, els Mossos d'Esquadra alerten dels diferents moviments dels lladres i aquest dilluns, 21 d'agost, han donat l'últim avís.

L'avís dels Mossos

Aquest darrer avís que ha donat el cos de la policia catalana a la ciutadania ha estat aquest dilluns. Un avís on han deixat clar que els lladres, a més de robar a les cases, també es poden centrar en els vehicles i atracar-los. Per tant, aquest avís afecta totes aquelles persones que tenen cotxe.

«Estigues atent al teu entorn quan estiguis aparcant el vehicle. Sovint els lladres vigilen i observen. Si veus algun sospitós, truca al 112», han indicat a través del seu perfil de Twitter (ara X ). El cos policial ha acompanyat el consell amb un vídeo, on un agent recomana no deixar aparcat gaires dies el cotxe al carrer.

«No deixeu el vehicle aparcat molts dies a la via pública, canviar-lo de lloc en la mesura del possible», indica l'agent.

Aquest consell se suma als que ja ha emès el cos de seguretat. Fa tot just una setmana van alertar d'una altra tècnica que fan servir els lladres: una tècnica on els lladres es fan passar per persones vulnerables. Aquesta sol ser exercitada pels delinqüents a les terrasses dels bars i restaurants.

«Estàs prenent una beguda en una terrassa i algú s'acosta per demanar-te alguna cosa? Vigila, pot ser una estratègia per robar-te», van indicar a través de les xarxes socials.

El millor per evitar ser víctima d'alguna d'aquestes tècniques és no abaixar mai la guàrdia i tenir sempre localitzades les pertinences.