Fotomuntatge de terrassa de bar i Mossos d'Esquadra

El gest que fas sempre a la terrassa del bar i que els Mossos demanen que evitis

Aquest gest ens fa més vulnerables davant dels delinqüents

És estiu i el bon temps convida a passar-lo al carrer. Sigui amb els amics o sol, prendre una beguda o menjar unes braves a la terrassa d'un bar és un dels luxes que la gran majoria ens podem permetre.

Estar a una terrassa és d'allò més relaxant, podem prendre el sol mentre xerrem i riem amb els nostres, amb una beguda fresca en mà. Ara bé, també hem de tenir en compte els riscos que això comporta.

Víctimes fàcils a les terrasses

Els Mossos d'Esquadra han volgut avisar a la població dels furts que es fan en les terrasses dels bars o restaurants. Una tècnica en la qual la víctima és completament vulnerable i el lladre està llest amb els cinc sentits per a fer-se amb els teus objectes de valor.

Si mai et trobes en la situació que un estrany se t'apropa per a preguntar alguna cosa, compte perquè podria ser una estratègia per robar-te.

El delinqüent es pot apropar amb qualsevol excusa: preguntar l'hora, intentar vendre alguna cosa, demanar diners o un mocador... A la que te n'adones, ja ha fet una bomba de fum i s'ha emportat amb ell tot allò que tenies a sobre la taula.

Evita posar objectes de valor sobre la taula

Avui dia podríem dir que el mòbil és com una extensió del cos, sempre va enganxat a nosaltres, però hi ha moments que el deixem i abaixem la guàrdia completament.

Sembla que quan estem a gust, ens oblidem d'ell, i per això moltes vegades deixem el mòbil a sobre la taula mentre prenem una cervesa o llegim a la terrassa d'un local. El mateix passa amb la cartera, que la tenim a prop, però a la vegada no gaire supervisada.

Això fa que siguem el  blanc perfecte d'un lladre, que pot preparar un pla per a robar-nos ràpidament els objectes de valor de sobre la taula. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Els objectes personals sempre ben guardats

Des dels Mossos d'Esquadra, recorden als usuaris que és molt important guardar sempre la cartera, el mòbil, la bossa i totes aquelles coses que tenen un valor significatiu. 

Sempre s'han de tenir les coses a la vista, fins i tot quan no hi hagi perill a prop, perquè els lladres esperen exactament aquest moment de descuit per a agafar i fugir de l'escena.

Ara bé, això no significa que hàgim d'estar en tensió tota l'estona que estiguem fent una consumició a la terrassa, però sí que hem de  tenir els objectes personals ben a prop  de nosaltres per estalviar-nos disgustos.