Imatge d'una cinta policial

Impacte per la troballa que han fet els Mossos en un pis a Catalunya

La troballa s'ha trobat després de desarticular unes obres il·legals

Els Mossos d'Esquadra han destapat unes obres il·legals a Arbúcies, a la comarca de la Selva, a Girona. El soroll i les molèsties que generaven van provocar queixes de diversos veïns i l'actuació de l'ajuntament que, finalment, ha decidit actuar.

El cos de la policia catalana, tècnics municipals i regidors del municipi s'han desplaçat fins a l'immoble, conegut com a Can Samora, al barri del Castell, per fer una inspecció urbanística i s'han trobat amb una gran sorpresa.

Més de vint persones estaven malvivint a la casa

En arribar, no només van constatar que estaven fent reformes sense llicència d'obres i incomplint diverses normatives, sinó que van descobrir un presumpte cas de trànsit de persones.

Segons ha avançat Elcaso, les autoritats municipals es van trobar un total de 23 persones que estaven malvivint a l'interior del domicili, un domicili amb una cèdula d'habitabilitat de màxim cinc persones.

Davant d'aquesta situació, segons ha informat el consistori, es van obrir dos expedients. El primer va ser sancionador per les obres que s'estaven fent de manera il·legal, ja que no havien obtingut cap permís d'obres i, per això, se'ls sancionarà amb una multa d'entre 3.000 i 6.000 euros.

El segon va ser informatiu a l'atenció del ministeri fiscal per presumptes irregularitats administratives, relacionades amb un cas de presumpte trànsit de persones.

La situació de l'edifici ja ha estat regularitzada

Pel que fa a la propietat de l'edifici, aquesta va ser informada en tot moment de les gestions que s'han fet, segons han informat des del consistori. A més, han afegit que la situació de l'edifici ja ha estat regularitzada i que les molèsties envers els veïns s'han acabat.

Per evitar que aquesta situació es torni a repetir, han apuntat que «els controls s'aniran intensificant a diferents llocs per tal d'extingir propietaris i inquilins que compleixin la llei».