Incendi a la primera planta d'un edifici

Tres estudiants entre 20 i 21 anys, els morts en l'incendi d'avui a Huelva

Els joves es trobaven de festa al domicili, celebrant la fi dels exàmens

Aquest mateix matí s'ha produït un incendi d'un domicili a un bloc de pisos a Huelva. Ha succeït al barri d'Isla Chica, en un immoble ubicat al carrer Villanueva de los Castillejos.

A causa del tràgic succés, han mort un total de tres persones: dues noies, naturals de Sevilla, i un noi de Huelva. Tots eren joves estudiants entre 20 i 21 anys.

Gràcies a diversos testimonis es va poder donar la veu d'alarma i avisar emergències

Els fets han passat aproximadament a les 7.45 h del matí. Diversos veïns i testimonis de la zona han donat la veu d'alarma al 112 després d'albirar l'incendi a la propietat. El foc s'ha originat en un habitatge del primer pis d'un bloc de tres plantes, on hi havia tres persones atrapades sense poder sortir. L'incendi podria haver estat provocat per culpa d'una estufa que era al saló.

Des d'Emergències 112 d'Andalusia han pogut comunicar que quan s'ha originat l'incendi hi havia un total de deu persones a l'edifici. Tot i això, la majoria, set persones, van aconseguir sortir pel seu propi peu. Les altres tres restants es van quedar atrapades.

Bomber
Els veïns van donar la veu d'alarma i van trucar a emergències. | Arxiu

De totes les persones que eren al domicili, tres van haver de ser traslladades d'urgència

Els efectius de bombers, la policia local i els serveis sanitaris s'han traslladat fins al lloc dels fets. Un cop allà, el personal sanitari ha hagut d'atendre una desena de persones. Les set que es van poder escapar de l'edifici es van veure afectades per la inhalació de fum, els atacs d'ansietat o les ferides més lleus.

Les altres tres persones restants, un home i dues dones, s'han hagut de traslladar d'urgència. Totes tres van ser desplaçades a causa de l'estat de gravetat en què es trobaven. L'home va ser destinat a l'Hospital Juan Ramón Jiménez, mentre que les dones van ser desplaçades fins a un Centre d'Atenció Primària. Posteriorment, les tres persones més afectades han mort, segons ha pogut informar la Policia Nacional.

Els joves es trobaven celebrant la fi dels exàmens de gener

Gabriel Cruz, l'alcalde de Huelva, ha explicat davant dels mitjans que al pis on s'ha produït l'incendi «vivien quatre joves, estudiants de la Universitat de Huelva, que celebraven la fi d'exàmens del primer quadrimestre». A més, ha aclarit que les deu persones que es trobaven al domicili en aquell moment eren de «Huelva, Sevilla i Badajoz principalment». L'alcalde s'ha mostrat commocionat després d'una «tragèdia tan gran».

Després del sinistre, s'ha decidit desallotjar tots els residents a l'edifici. Tot seguit, un tècnic municipal ha revisat el bloc de pisos amb l'objectiu de poder descartar danys estructurals i garantir així la seguretat. Finalment, s'ha assegurat que l'estructura de l'habitatge no havia patit danys.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp