Bombers de la Generalitat

Tres ferits i 24 veïns confinats en un incendi en un pis de l'Anoia

Set dotacions de Bombers van treballar en l'extinció del foc

Un incendi en un pis a Vilanova del Camí provoca tres ferits i vint-i-quatre veïns confinats. El foc es va originar el passat diumenge, vint de novembre, al voltant d'un quart de dotze de la nit. L'edifici afectat està ubicat a la carretera de la Pobla de Claramunt, a l'Anoia

El foc estava totalment desenvolupat en un dels pisos de la primera planta. Va cremar una habitació i la resta va quedar afectat pel fum i la temperatura. A l'edifici hi havia vint-i-quatre persones que es van confinar. 

Set dotacions van desplaçar-se

Sis persones de l'edifici van rebre assistència del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tres de les quals van haver de ser evacuades a l'Hospital d'Igualada, dues per inhalació de fum i un amb cremades lleus. En total hi van treballar set dotacions dels Bombers amb el Grup Operatiu de Suport sanitaritzat.

Els Bombers van rebre l'avís a les 23:17 hores. Tal com han publicat al seu Twitter oficial: «A l'edifici hi havia 24 persones que es van confinar. 6 van rebre assistència del Servei d'Emergències Mèdiques de les quals 3 van ser evacuades a l'hospital d'Igualada (2 per inhalació de fum i un amb cremades lleus). Vam treballar 7 dotacions amb el Grup Operatiu de Suport #GROS sanitaritzat».

L'incendi va quedar totalment apagat i no s'han de lamentar més víctimes. 

Simulacre d'accident aeri

Els bombers han estrenat una innovadora plataforma flotant per al rescat en zones humides en el seu primer simulacre a l'aeroport del Prat. Aquesta prova pretenia simular un accident aeri en la zona d'aiguamolls. En aquest exercici han participat més de dos-cents professionals i han simulat la caiguda d'un avió a l'estany de Cal Bitxot, a l'interior dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

L'objectiu del simulacre ha estat doble. Per una banda, posar a prova la resposta coordinada de tots els organismes i cossos implicats en un accident d'aquestes característiques. Per l'altra, practicar la intervenció específica a la zona pantanosa del delta. Aquí, per primera vegada, els bombers han utilitzat una plataforma flotant desmuntable que ha servit per accedir a les restes de l'avió i evacuar les víctimes.