Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cordó policial de la Policia Nacional

Troben els cossos d'una mare i el seu fill a Espanya: portaven dies morts

Es tracta d’una anciana de 91 anys i el seu fill autista de 48 que van morir per causes naturals

La crònica de successos obre pàgina avui amb la macabra troballa de dos cossos sense vida en avançat estat de descomposició a Madrid. Segons ha transcendit, les víctimes mortals són una mare i el seu fill que van morir al seu domicili del carrer Atocha. Ara, la Policia Nacional s’ha fet càrrec de la investigació.

Els veïns van alertar als serveis d’emergència de la presència d’una forta olor que sortia d’un habitatge. Tot seguit, sanitaris del SAMUR i Protecció Civil es van desplaçar fins a la casa per atendre l'avís dels veïns. Finalment, segons EmergènciesMadrid, a l'interior hi van trobar dos cadàvers.

Els cossos d'una mare i el seu fill eren sense vida a l'interior del domicili, tal com van confirmar els efectius mèdics. L'avançat estat de descomposició evidenciava que feia temps que eren morts. De moment, es desconeixen les circumstàncies de la mort, i hi ha una investigació en marxa.

Consternació entre els veïns

El succés ocorregut al centre de la capital ha despertat l'expectació entre els veïns, que no donen crèdit al qual ha passat. La troballa dels cadàvers parcialment descompostos d'una dona i un home han causat estupefacció. La troballa ha tingut lloc concretament a la quarta planta del número 35 del carrer Atocha.

Imatge de l'habitatge on van ser trobats els cossos sense vida d'una mare i un fill a Madrid
Els cadàvers han sigut traslladats d’aquest habitatge | Arxiu

En una primera inspecció ocular van observar que aquestes dues persones portaven mortes uns quants dies. A més a més, segons ha transcendit, els cadàvers no presentaven signes de violència i s'estudia la hipòtesi d'una mort natural. Els cossos sense vida van ser traslladats a l'anatòmic forense perquè puguin fer les corresponents autòpsies.

Un cop es faci el treball dels forenses, s’hi permetrà donar més llum sobre les circumstàncies en què van morir mare i fill. Presumiblement van morir amb poques hores de diferència, ja que els cossos presenten un estat de descomposició semblant. I a partir d’aquí caldrà determinar l’origen del succés.

El que es coneix fins ara

Segons informa ‘Nius’, les víctimes mortals són una dona d'edat avançada i el seu fill de mitjana edat, resident al carrer Atocha de Madrid. Ella tindria 91 anys i ell 48, i segons aquesta publicació el fill seria autista. Tot apunta que van morir per causes naturals, encara que haurà de ser confirmat per les autòpsies.

Pel que sembla la dona i el fill sortien poc de casa i no tenien familiars o coneguts a prop. Per això la seva absència no va cridar l’atenció dels veïns, que només es van veure alertats per la forta olor que sortia de la casa. Ara, malauradament, es confirma el trist final, i caldrà esperar per conèixer-ne més detalls.

A Espanya és relativament freqüent la mort de persones que viuen soles i els cossos de les quals no es descobreixen fins al cap d'un temps. Sovint aquestes persones no tenen coneguts a prop ni surten gaire de casa ni tenen relació amb els veïns. Per tant, aquest semblaria el cas d’aquest succés d'Atocha.

Mor una mare i el seu nadó de mesos

D’altra banda, la crònica de successos porta avui una altra notícia luctuosa amb la mort de dues persones per una fuita de gas a Zaldibia (Guipúscoa). També és una mare de 25 anys i el seu fill de 17 mesos, que haurien mort a casa seva en inhalar el gas tòxic. El succés ha tingut lloc aquest matí al domicili familiar.

Ha estat el pare de família qui ha avisat els serveis d'emergència després de trobar-se indisposat. En una altra habitació va trobar la seva dona i el seu fill petit inconscients. Els serveis d'emergència només van poder confirmar la mort, i van traslladar l'home al centre mèdic on evoluciona favorablement.

Es tractaria de la segona troballa luctuosa en poques hores a Espanya, encara que en tots dos casos sembla no haver-hi indicis criminals. La dona i el fill trobats morts a Atocha sembla que van morir per causes naturals. I en el cas de Zaldibia, al País Basc, es tractaria d'una inhalació de monòxid de carboni.