Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de mans creuades de persona gran amb un anell i sostenent un bastó i un gat taronja a un cercle vermell

La troballa de la Guàrdia Civil a la casa d'una àvia que vivia amb 23 gats a Catalunya

Els agents han entrat dins del domicili de l'àvia i s'han quedat estupefactes

La Guàrdia Civil ha decomissat  23 gats en un habitatge de Sant Pere de Ribes, al Garraf. Els animals vivien a l'habitatge amb la seva propietària, una dona de 74 anys. Els agents han indicat que la xifra d'animals superava el límit establert per l'ajuntament del municipi, que és de cinc.

Tal com ha informat l'ACN, durant l'operació també es van detectar nombroses infraccions de la llei de protecció animal. Cap dels gats tenia microxip i la llar es trobava en una situació higiènica i sanitària "inadequada", segons la Guàrdia Civil.

Els agents es van veure sorpresos per la troballa de restes òssies d'un gat a la terrassa.

Una veïna descuida dos mesos a les seves mascotes

D'altra banda, un altre cas extrem on es van infringir les lleis de protecció animal va ser a Montcada i Reixac  (Vallès Occidental) aquest mes de febrer.

Una veïna del municipi va ser denunciada per la seva exparella perquè assegurava que la dona feia dos mesos que se n'havia anat del pis, deixant completament sols a dos gossos i cinc gats.

L'escenari que es van trobar els Mossos d'Esquadra quan van aconseguir entrar a l'habitatge abandonat era terrorífic. El pis estava completament fosc i el terra estava ple d'excrements animals.

Els animals van recórrer al canibalisme

Mentre feien la inspecció, els agents es van trobar el cos dels dos gossos en un  estat avançat de descomposició i a tres gats morts. Davant d'aquesta situació extrema, els gossos es van alimentar de la resta dels felins i dels dos gats que faltaven no hi havia cap mena de rastre.

La dona va deixar el pis amb els set animals sense menjar ni beure, un fet que els va portar a unes condicions extremes i van haver de fer tot el possible per a sobreviure, sense gaire èxit.

L'habitatge feia olor de mort

Els veïns asseguraven que feia mesos que no veien a la dona i que del seu pis en sortia una olor putrefacta cada vegada més sòlida.

La dona va ser detinguda i el jutjat d'instrucció la va investigar per un presumpte delicte de maltractament animal amb l'agreujament de mort.