Troballa de la policia a casa d'en Tomás, el pare de les nenes desaparegudes

La Guàrdia Civil ha trobat unes bosses d'escombraries que els fa sospitar sobre un possible assassinat

Avui es compleixen tres setmanes del cas d'Anna i Olivia, les germanes d'1 i 6 anys desaparegudes a Tenerife amb el seu pare Tomás Gimeno. Des de llavors, la Guàrdia Civil treballa sense descans per localitzar-les i que puguin tornar amb la seva mare, Beatriz, que segueix mantenint les esperances de tornar a veure a les seves filles amb vida.

No es descarta que Tomás hagi fugit del país rumb a l'Àfrica o Amèrica, o bé es podria estar amagant en alguna de les Illes Canàries. Ara bé, després de fer una recerca i registrar el seu habitatge a Igueste de Candelaria, la principal hipòtesi apunta que l'home de 35 anys ha posat fi a la vida de les petites.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Però mentre no es trobi cap indici, els investigadors han de seguir amb la recerca. Tanmateix, en les últimes hores, un dels principals focus de la investigació s'ha situat a la casa, on ja s'han fet quatre registres. En l'últim registre d'aquest dilluns, 17 de maig, s'ha comptat amb l'ajuda de Junco i Bill, un gos d'aigües i un pastor belga especialitzats en la detecció de restes humanes i altres restes orgàniques.

En anteriors registres al domicili, els membres de la Guàrdia Civil van destacar el desordre: piles de plats bruts, el terra sense escombrar i molta roba bruta per terra. Però en aquest quart registre, hi ha dos detalls que han cridat l'atenció dels investigadors, segons explica el periodista Nacho Abad a 'El Confidencial'.

D'una banda, Abad destaca que els agents han trobat unes bosses dins del domicili i, per tant, especulen amb la possibilitat que va utilitzar-les per emportar-se roba de les nenes. D'altra banda, els agents també s'han sorprès amb el mal estat del jardí de la casa. Ara bé, en una zona del jardí s'ha trobat terra remoguda, que està sent analitzada al laboratori.

L'opció més probable: que les nenes estiguin al fons de la mar

Tot i que no és la teoria en què els agradaria estar centrant els seus esforços, els membres de l'UCO i altres cossos de la Guàrdia Civil, tenen poques esperances en trobar Olivia i Anna amb vida. La principal opció que estudien és que Tomás hauria matat a les seves filles per posteriorment llançar-les al fons del mar.

En aquest sentit, el jutge ja ha donat la seva autorització per inspeccionar les profunditats marines amb l'objectiu de trobar els cossos sense vida de les nenes. L'Institut Espanyol d'Oceanografia ha proporcionat a la Guàrdia Civil un sonar i un robot marí per poder dur a terme aquestes tasques.


Comentaris

envia el comentari