Olivia, Anna i Tomás Gimeno

Una troballa reforça la teoria de què ha passat amb Tomás Gimeno

Comencen a aclarir-se certs assumptes sobre les últimes hores del pare de les dues nenes desaparegudes a Tenerife

Els equips de rescat continuen cercant Anna i Tomás Gimeno. El pas dels dies no desanima els investigadors, que esperen trobar els cossos en les pròximes hores.

Tot i que hi ha hagut diverses teories sobre el parador de Tomás, tot apunta que s'hauria suïcidat. El motiu que porta a pensar això va ser el descobriment de dues ampolles d'oxigen. Tot indica que va optar per una 'mort dolça'.

Pel que sembla, va decidir treure's la vida, després d'haver assassinat les seves filles, Anna i Olivia. El periodista de 'Espejo Público', Nacho Abad, va descartar que utilitzés el cinturó de 8 quilos per a llastrar-se. D'haver estat així, hauria arribat al fons del mar i el cap li hauria explotat per la pressió.

Les reaccions no han trigat a arribar. Joaquín Amills, el portaveu de la família de Beatriz, la mare de les nenes, sosté que Gimeno no va aguantar la pressió social i que això el va portar a suïcidar-se.

Assegura que «va trigar dues hores» en treure's la vida, «perquè el telèfon estava operatiu». A més, sospita que tot «el que havia planejat ho va fer de manera robòtica», però el suïcidi no.

Pel que fa a l'estat en què es troba la mare de les menors, Amills assenyala que intenta aprendre a viure sense elles. Beatriz «no entén» els motius que van portar Tomás Gimeno a dur a terme un acte tan macabre. Ara no perd l'esperança que trobin el cos d'Anna.

Tot i que al programa d'Antena 3 es va incidir en què el pare es va suïcidar, tampoc volen descartar altres hipòtesis. Així ho va relatar el portaveu de la família. Ara, tots els esforços es concentren en trobar el cos de Gimeno i el d'Anna.

L'esperança de Beatriz és «que es trobi el cos d'aquest assassí i poder tancar aquest cercle», recorda el president de SOS Desaparecidos. Com és lògic, la família viu moments de gran incertesa. Volen trobar, com sigui, el cos de la menor.

Però també volen localitzar a Tomás Gimeno per a posar el punt final a aquesta història.

En més d'una ocasió, des de l'entorn de Beatriz han volgut donar les gràcies a la gent per les mostres d'afecte. De fet, tot i que es pretenia fer un funeral privat, aquesta opció es va descartar.

La família entén que «la gent no s'ho mereix» pel tracte dispensat aquestes últimes setmanes. A més, la situació epidemiològica ha obligat a retardar l'acte de comiat de les nenes desaparegudes.

Pendents de la recuperació del cos d'Anna, intenten trobar una església més gran on pugui acudir el major nombre de persones, respectant les mesures de seguretat. No hem d'oblidar que les Canàries està en nivell d'alerta 3 per la covid-19.

Segueix la recerca de l'Ángeles Alvariño

Ningú vol perdre l'esperança en les tasques de recerca. El vaixell Ángeles Alvariño continua atracat al port de Santa Cruz de Tenerife després d'un cap de setmana de rastreig intens.

Sobretot han incidit en aquelles zones on sospiten que Gimeno va llançar les nenes a l'aigua. En més d'una ocasió, han ressaltat la important tasca d'aquesta embarcació, que ha resultat crucial en certes fases de la investigació.

Gràcies a aquest vaixell, han pogut trobar el cos d'Olivia, a més d'una bossa buida i oberta. Possiblement on hi havia d'haver la seva germana, Anna. També van localitzar unes fundes nòrdiques i una ampolla de busseig.

No obstant això, la troballa més recent ha sigut la de les dues ampolles d'oxigen, propietat també del pare. Se sospita que les va fer servir per a treure's la vida.