Fotomuntatge del rescat del cos sense vida de Raúl, el jove desaparegut a Alacant

Troben mort a Raúl, el jove de 34 anys que havia desaparegut a Alacant

La Guàrdia Civil va trobar el cos en un vessant escarpat i tenen una hipòtesi

La Guàrdia Civil ha rescatat aquest dilluns el cos sense vida de Raúl Olmo, un noi de 34 anys desaparegut dissabte passat a Busot (Alacant). El dispositiu policial va aconseguir localitzar el cadàver del jove hores després de la denúncia. Estava en una zona escarpada i tot apunta a una mort accidental.

Raúl va ser vist per última vegada dissabte, i en veure que no tornava a casa i no podia contactar-hi van denunciar la seva desaparició. La localitat alacantina de Busot, d'uns tres mil habitants, es va bolcar a la recerca del jove. L'ajuntament va difondre la seva imatge a les xarxes i va demanar la col·laboració dels veïns.

El pitjor dels presagis es va complir la matinada de diumenge a dilluns, quan l'operatiu de rescat va localitzar el jove sense vida. La policia judicial investiga aquest succés, que sembla fruit d'un accident, ja que creuen que podria haver mort després de patir una caiguda accidental.

La principal hipòtesi de la mort

El cos sense vida del jove Raúl Olmo va ser localitzat en una zona abrupta de Garroferal, a prop de Busot. La germana del desaparegut havia denunciat la situació diumenge al matí en no saber res del noi durant hores, i no responia les trucades ni els missatges.

Primer pla de Raúl Olmo, desaparegut a Alacant
Raúl va desaparèixer dissabte passat a Busot | Facebook

Al final del dia van trobar el seu cadàver, i els agents de Crevillent van ser els primers a fer la inspecció ocular. Segons el que van poder observar, semblava que el noi havia patit una caiguda. Per això, el forense es va desplaçar fins al lloc per fer una primera observació.

El cos va ser evacuat en llitera amb autorització judicial prèvia, i traslladat a l'Institut de Medicina Legal d'Alacant. Els resultats preliminars de l'autòpsia completaran la investigació per aclarir els fets. De moment, la policia descarta la participació de tercers a la mort.

Van reconèixer la roba des de l'aire

Al principi, els familiars de Raúl no van donar importància a la seva absència, ja que era cap de setmana i ja havia desaparegut alguna vegada. Però aquesta vegada no va tornar i no podien contactar-hi. La seva germana va comunicar el que va passar a la Guàrdia Civil de Sant Joan, diumenge al matí.

La Guàrdia Civil va organitzar un dispositiu de recerca, que va comptar amb agents de Sant Joan i Xixona, i l'Equip de Rescat a Muntanya d'Ontinyent. L'helicòpter de la Guàrdia Civil de València es va incorporar a l'operatiu, així com la Policia Local de Busot.

Després de diverses hores de cerca pel poble i els voltants, van trobar una primera pista. Els agents a bord de l'helicòpter van veure una roba que coincidia amb la descripció donada pels familiars. Estava en un vessant muntanyós al terme de Garroferal.

Dificultats per rescatar el cos

Agents de l'operatiu de rescat van desplaçar-se fins al lloc assenyalat pels efectius aeris. Les dificultats del terreny i l'escenari on es trobava la víctima fan pensar que va poder patir una caiguda fatal. De fet, els experts en rescat van tenir moltes dificultats per evacuar el cos.

Imatge del rescat del cos sense vida de Raúl Olmo
Rescat del cadàver de Raúl Olmo | Guàrdia Civil

Segons la germana del mort, el jove ja havia marxat altres vegades sense donar més explicacions. Però sempre tornava després d'algunes hores, a diferència del que va passar aquest dissabte. Ara, els familiars i amics del noi confien a conèixer aviat que va passar i acomiadar el seu ésser estimat.

La troballa del cos sense vida de Raúl va coincidir amb l'aparició del cadàver d'Ignacio Palmero. El jove de 30 anys feia un any que estava desaparegut i va ser trobat mort ahir en una muntanya a San Cristóbal de la Laguna (Tenerife). Ara, investiguen si va morir accidentalment o es va treure la vida.